CROPIX
POTRAGA ZA NOVIM PREDSJEDNIKOM

GOTOVO JE: SMJENA NA POLJUDU Ivan Kos je bivši, Torcida mu je presudila, a Nadzorni odbor pokazao mu je palac dolje: 'Nismo trgovali sa sucima...'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 22. travanj 2018. 23:16

Ivan Kos više nije predsjednik Uprave Hajduka.

Nakon optužbi koje je Torcida uputila priopćenjem poslanim u srijedu, nakon sjednice Nadzornog odbora održane nakon derbija Hajduka i Dinama okupljenim novinarima priopćeno je kako Kos više neće biti na čelu kluba, piše Slobodna Dalmacija.

Pred sedmom silom pojavio se prvo predsjednik NO-a Slaven Marasović.

Split, 061117
Predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos odrzao je, na stadionu Poljud,  konferenciju za medije na kojoj je objavio smjenu dosadasnjeg trenera Joana Carilla . 
Na fotografiji: Ivan Kos i Ante Bilic
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

- Kako smo i najavili nakon utakmice smo održali sjednicu NO-a. NO je utvrdio kako predsjednik Uprave Ivan Kos nije prekršio zakon, ali je drugačijim treniranjem sudaca prekršio temeljne vrijednosti kluba. Pregledom svim činjenica NO je utvrdio kako sucima nije dan nikakav novac niti se tražilo ikakvo pogodovanje. Temeljem navedenog NO je dogovorio sporazumni raskid ugovora s gospodinom Kosom koji će nastaviti obnašati dužnost do imenovanja novog predsjednika Uprave – rekao je Marasović.

Nakon predsjednika NO-a Hajduka Slavena Marasovića koji je samo pročitao priopćenje NO-a, pred sedmu silu izišao je predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos. I on je samo pročitao priopćenje, nije bilo mogućnosti za pitanja.

- Svojim dečkima čestitam na borbi i dobrom pristupu na utakmici, ali ostaje žal što nismo pobijedili u ovakvoj atmosferi. To je ono što jest nogomet, sport je prevrtljiv, ne pobjedi uvijek bolji – rekao je u uvodu Kos pa se okrenuo odlasku.

- Gospodin Marasović prenio vam je odluku. Ja sam prihvatio biti ovdje u nekom tranzicijskom razdoblju kako klub ne bi došao u poziciju destabilizacije, nemira i potresa. Uprava, ja, niti jedan djelatnik, nitko nije napravio nikakvo kriminalno djelo. Nismo trgovali sa sucima, utjecali na njih, imali dogovore s njima, niti u jednom trenutku nismo napravili nijednu nedozvoljenu radnju. Jako dobro znate koliko smo naglašavali naše borbe protiv nepravilnosti u hrvatskom nogometu. U nekoliko navrata u zadnja dva tjedna sam rekao da zagovaram i stranog povjerenika za suđenje. U nekoliko navrata sam govorio da baš zbog te kontaminiranosti suđenja u nas treba doći za finale kupa suditi netko sa strane. I danas smo bili svjedoci niza pogrešaka. Gdje smo bili u očima sudačke organizacije najbolje govori da naš sadašnji trener koji već dugo radi nikad prije nije bio isključivan, a od dolaska u Hajduk je isključen dvaput.

Split, 220418. 
Stadion u Poljudu. 
Utakmica 31.kola Hrvatski telekom 1.HNL Hajduk-Dinamo. 
Na fotografiji:  Slaven Marasovic, Ivan Kos.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

- Svjestan sam da je narušeno povjerenje navijača. Odobrio sam ugošćavanje na razini hrane i pića. Nisam se bavio konkretnim razinom ugošćavanja, ali smo svjesni da je ono prošlo razinu nužnog. Kao odgovorna osoba u klubu preuzimam odgovornost. Svjestan sam da sam trebao reagirati bolje. Ne želim ugroziti moralni aspekt Hajduka niti destabilizirati klub.

- Svaki bod u mom mandatu je apsolutno čisto osvojen, svaki bod je čist kao suza, to vam jamčim.

Novi predsjednik će sjesti u vruću stolicu. Mirne savjesti odlazim – poručio je između ostalog Kos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. ožujak 2024 12:46