CROPIX
NAKON KAMPA I STADION

GRADONAČELNIK IZNENADA SAZVAO PRESSICU Tema je bila samo jedna: Sve je spremno, počinje gradnja dugo iščekivane infrastrukture HNL klubu

Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. lipanj 2017. 00:06

Jučer je Ivan Vrkić, novoizabrani gradonačelnik Osijeka, ustvari “stari” jer je drugi put dobio izbore, iznenada sazvao konferenciju za medije. Tema je bila samo jedna. U nogometnim krugovima podalje od Osijeka, a poglavito ljudima u gradu na Dravi dobro znan projekt izgradnje nogometnog kampa Pampas.

- Stiglo je napokon dugo očekivano mišljenje Visokog procjeniteljskog povjerenstva RH o zakonitosti izglasane odluke našeg Gradskog vijeća o prodaji dijela zemljišta na području Pampasa. Radi se o površini od 15 hektara i planiranoj investiciji od 8 milijuna eura. Mišljenje, odnosno odluka koju smo zaprimili pozitivni su. Dakle, prodaja je zakonita, a sada se može pristupiti sklapanju ugovora između Grada i Škole nogometa Osijek koja je pobijedila na javnom natječaju za kupnju spomenutog zemljišta. Hvala svima koji su do sada sudjelovali u ovom poslu, a poglavito predsjedniku NK Osijek Ivanu Meštroviću koji je cijelu ovu ideju vodio od samog početka. Imao je strpljenja i vjere, a eto, sada smo otišli korak dalje. Moram priznati da je odluka koju smo zaprimili donesena još 26. svibnja, a stigla nam je tek danas. Tko zna zašto, zbog politike, moguće zbog lokalnih izbora, ne znam, čekao se njihov ishod. Ali, moj je stav bio i ostao, nije bitno tko je gradonačelnik već da se u Osijeku radi i gradi. Izgradnja kampa dat će Osijeku, Retfali kao njegovom gradskom području novi sadržaj i ona će prodisati. No, naglašavam ovo je tek prva faza svega što je planirano i osmišljeno. Nakon kampa na red će doći i sadašnji stadion u Gradskom vrtu, odnosno na njegovu mjestu izgradnja novog - izjavio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

nk osijek

Linker
20. travanj 2024 06:23