Foto: Tom Dubravec / CROPIX
BIT ĆE POSLJEDICA

HAJDUK BI TEŽAK INCIDENT U SPLITU MOGAO SKUPO PLATITI Nije u pitanju težina ozljeda, već činjenica da je igrač brutalno napadnut usred grada

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. travanj 2018. 10:16

Nakon fizičkog napada na Futacsa mnoga se pitanja postavljaju, jer dalekosežne su posljedice tog čina. Nije u pitanju težina ozljeda, već činjenica da je igrač brutalno napadnut usred grada. Internacionalac, igrač iz Mađarske koji je u Hajduku s pravom imao status pojačanja.

Hoće li Futacs, koji u Splitu živi s obitelji, ostati u Hajduku i nakon ovog incidenta? Fizička je ozljeda lakšeg karaktera, ali što je s osobnim dojmom, psihičkim stanjem i, naposljetku, osjeća li se njegova obitelj sigurnom u Splitu?

Futacs ima ugovor još godinu dana i tek treba vidjeti kakve će posljedice ostaviti težak incident. Jer od Futacsa se očekuju velika djela u bijelom dresu do kraja sezone. Ne samo od Futacsa, nego i od ostalih stranaca u Hajduku, a njih pet zajedno nazočilo je incidentu.

Na Ujevićevoj poljani ispred Kluba navijača Torcida napadnuti su igrači Hajduka od kojih je Marko Futacs zadobio ozljedu glave
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Nikoga ne bi iznenadilo da netko iz tog kvinteta ovog ljeta pronađe novi klub, jer sigurnost, kako tjelesna tako i financijska, dva su najbitnija segmenta života internacionalaca kada igraju izvan svoje zemlje.

Na Ujevićevoj poljani ispred Kluba navijača Torcida napadnuti su igrači Hajduka od kojih je Marko Futacs zadobio ozljedu glave
Duje Klaric / Cropix

Jasno je da su navijači frustrirani, jasno je da Hajduk nema rezultat adekvatan golemim ulaganjima u igrače, ali nitko zbog toga ne može uzimati sebi pravo da uličnim “fightom” rješava stvari. Neki budući predsjednik morat će živjeti s tim pritiskom, a uz to će trebati uvjeriti potencijalna pojačanja kako je sigurnost zajamčena. Jedan udarac, puno pitanja i duboke negativne posljedice po image kluba, epilog su žalosnog čina navijačkog napada na Futacsa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:38