Simić
 Goran Mehkek / CROPIX
IZ SVLAČIONICE

HAJDUK IMA VELIKI PROBLEM, A PRIČA ĆE SE JOŠ VIŠE ZAHUKTATI! NAVIJAČI BIJESNI, TRAŽI SE ODGOVOR 'Ne znam... Trebamo razmisliti o tome što ne valja!'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 21. listopad 2019. 00:24

Proći će i treći mjesec a da Hajduk nije pobijedio u gostima u HNL-u. U Varaždinu 28. srpnja slavio je 3:0, a onda je nanizao pet uzastopnih utakmica bez pobjede.

OK, remi na Rujevici s Rijekom svakako je dobar rezultat, ali ova ostala četiri nipošto nisu. Remi s Istrom, remi s Lokomotivom te porazi u Koprivnici i Osijeku previše su kikseva za momčad koja pretendira na jednu od prve dvije pozicije.

Da, Hajduk je još uvijek u vrhu, drugi je s bodom iza Dinama i neporažen je puna dva mjeseca, ali taj negativan trend u gostima postaje sve ozbiljniji problem. I mora mu se čim prije stati na kraj jer nova iskušenja tek dolaze. Ne samo u gostima, već i u Poljudu. Ciklus zahtjevnih utakmica do kraja studenoga tek se zahuktava.

Dakle, koji je razlog slabim partijama na gostovanjima? Traži se odgovor. Traži ga i Hajdukov stoper Stefan Simić.

- Ne znam... Trebamo razmisliti o tome što ne valja – rekao je Simić za Slobodnu Dalmaciju nakon susreta.

Bio je dvojben za nastup zbog udarca koji je zadobio igrajući za reprezentaciju Češke, ali je ozdravio.

- Ma, odlično sam! Zdrav. Nikakvih problema nije bilo.

Jedini su problem, eto, gostovanja. I dok je u Poljudu Hajduk stopostotan u šest utakmica, izvan Splita osvojio je samo šest bodova u isto toliko utakmica. Samo je u Varaždinu slavio. Što se remija u Kranjčevićevoj tiče, Simić ga ne shvaća tragično.

- Igrali smo 0:0, nismo bili katastrofa. Imali smo prilike ali ih nismo iskoristili. Nedostajala nam je kvalitetnija završnica.

Barry je bio najbliži, morao je zabiti onaj zicer? Da je uspio, utakmica bi poprimila drugačiji ton.

- Žao nam je za svakom propuštenom prilikom, pa tako i za tom, no taj se promašaj mogao dogoditi i nekome drugome. Držimo se zajedno i vjerujem da će nam protiv Belupa te promašene šanse ući.

U obrani ste dobro izgledali sa Svatokom, nije to bilo loše?

- Odigrao sam dosta utakmica s Ismajlijem, no Saša (op.a. Svatok) je odigrao dobru utakmicu. Naša je snaga što dobro treniramo i to se vidi kad igrači koji igraju manje dobiju priliku na terenu.

Ipak, bod u Zagrebu nije ono po što ste došli, pa su i navijači jasno poručili da su nezadovoljni.

- Pa, i mi smo nezadovoljni. Došli smo ovdje po pobjedu. Hvala navijačima na podršci, osjećali smo se kao doma. Krivo nam je, žao nam je što se svi skupa kući ne vraćamo sretni, ali sam siguran da ćemo se protiv Slaven Belupa vratiti pobjedama – zaključio je Simić.

Linker
22. travanj 2024 11:19