Josip Juranović
 Nikola Vilic / CROPIX / CROPIX
DUG OPORAVAK

HAJDUK JE U DERBIJU IZGUBIO PUNO VIŠE OD BODOVA! BIJELI OSTALI BEZ KAPETANA NA VIŠE OD MJESEC DANA Megnetska rezonanca pokazala ozbiljnost ozljede

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. travanj 2019. 13:22

Nakon što se jučer kapetan Hajduka Josip Juranović podvrgnuo pregledu magnetskom rezonancom, utvrđeno je da će zbog nešto veće rupture mišića s travnjaka izbivati najmanje 40 dana. Dakako, to je najoptimističnija prognoza nakon pregledanih nalaza, a za očekivati je da bi se oporaviti zapravo mogao tek pred kraj prvenstva.

Juranoviću je ovo druga teža ozljeda zbog koje mora na duži rok pauzirati otkako je u Hajduku. Prije dvije sezone, u ožujku 2017. godine, imao je lom košćice stopala pa je morao na operaciju, a premda se očekivalo da bi se mogao vratiti za finiš prvenstva, pauza je potrajala do kraja sezone.

Tada je postojala mogućnost da ne ide na operaciju nego da se samo oporavlja mirovanjem, no nakon nekoliko dana ipak je odlučeno da se ide na zahvat koji garantira potpuno zalječenje uz nešto duži oporavak. Tako je i bilo, nije ga bilo do kraja sezone, a nakon potpunoga oporavka i odrađenih priprema, u novu sezonu je startao sasvim normalno, potpuno fit, premda je u dvije utakmice protiv Levskog bio na klupi. Pogađale su ga i sitne ozljede, no zbog njih je preskakao tek jedan-dva susreta.

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

No, sada je u derbiju s Dinamom obnovio ozljedu koju je zadobio tijekom zimskih priprema te je propustio sve utakmice do kraja boravka u Turskoj. Nije ga bilo ni u prva dva susreta protiv Osijeka i Lokomotive, a onda je u trećem susretu na startu proljeća bio na klupi, da bi se konačno vratio protiv Gorice i to na poziciju lijevoga beka, a kasnije se preselio na desnu stranu te preskočio samo dvoboj s Rudešom zbog crvenoga kartona. Zanimljivo je da je ovoga prvenstva odigrao svih prvih 18 utakmica po 90 minuta, ali je protiv Istre 1961 dobio treći žuti karton pa nije mogao igrati u derbiju s Dinamom u Maksimiru.

Linker
24. travanj 2024 22:03