Lovro Majer
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
BURNO NA MAKSIMIRU

HAJDUK MILIMETRI DIJELILI OD TEŠKOG UDARCA NA MAKSIMIRU, TRENER LOKOSA OGORČEN NA SVOG IGRAČA 'To je apsolutno neprihvatljivo, nema opravdanja!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. prosinac 2017. 22:33

Željko Kopić bio je miran i zadovoljan nakon utakmice, ali djelovao je ozbiljno, valjda svjestan da u nogometu neki detalji posve promijene rezultat i dojam. Hajduk je zasluženo dobio, iako je zabio tek s igračem više, no Šunjićeva vratnica kod 0:1 u sudačkoj nadoknadi zacijelo ga je presjekla.

- Ulazak u utakmicu, prvih 15 minuta bio je dobar, po dogovoru. Nakon toga smo imali preveliki broj neforsiranih pogrešaka na pasu, što nam je razbilo ritam igre. Nuđenje je bilo dobro, htjeli smo napraviti igru, a kad smo u drugom dijelu bili mirniji, izgledalo je bolje. Nakon što smo imali igrača više uveli smo trećeg klasičnog napadača, što nam je donijelo pogodak - komentirao je Kopić, pa se osvrnuo na tu završnicu jer su s dva čovjeka više upali veće probleme nego dotad u susretu.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Počeli smo rutinski odrađivati, uvijek se može dogoditi situacija kakva se zbila (vratnica!), nismo tražili drugi gol, na kraju je najbitnije da smo dobili, iako sam svjestan da ima dosta stvari na kojima još moramo raditi.

Malo čudna utakmica

Zašto s dva igrača više niste jače napali?

- Nismo dobro reagirali s dva igrača više, na podsvjesnoj razini igrači su već išli prema kraju utakmice, što nikad nije dobro.

Dobio je i pitanje hoće li revidirati igrački kadar tijekom zime.

- Za konkretne zaključke pričekat ćemo da prođe utakmica protiv Intera, zadovoljni smo sa četiri pobjede.

Je li žao što je tek u finišu sezone dobio šansu u Hajduku, a ne ranije, na startu prvenstva?

- Nije mi žao, u životu za sve postoji vrijeme, moraju se poklopiti neki preduvjeti, sve se događa kad se treba dogoditi.

Nahvalio je Ohandzu:

- O njegovim kvalitetama bespredmetno je pričati, jedini zadatak je držati ga u optimalnom stanju, da ne bude ozljeda, on nam puno toga može donijeti, a zapravo je mnogo toga već i donio.

Domaći trener Draženko Prskalo nije bio sretan ni rezultatom, ni s dva isključenja, ali o igri je govorio pozitivno:

- Malo čudna utakmica sa zanimljivom završnicom. Moram reći da sam na kraju zadovoljan. Do 50. minute bila je egal igra, do prvog isključenja, a na kraju smo s dva igrača manje mogli zabiti.

Majer bez opravdanja

Na konkretne upite i Šunjiću i Majeru kazao je:

- Šunjić igra konstantno dobro, u zadnjih godinu dana napreduje da je to nevjerojatna stvar i ima još potencijala za dalje. A Majerovo isključenje? Apsolutna neprihvatljiva gesta, imali smo igrača manje, nema nikakvog opravdanja za taj potez. Svi su bili pomalo iritirani prvim crvenim kartonom, ali ga to ne opravdava - zaključio je trener domaće momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:10