OBRAT U SPLITU

HAJDUK OD POČETKA EUROPU I HNL IGRA NA POLJUDU! ULTRA SELI NA DRUGI KULTNI STADION Splićani prije nove sezone riješili golemi problem

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.06.2019. u 10:49

 • Ultra Music Festival seli se s Poljuda u Park mladeži! Vijest je još uvijek neslužbena, ali sve tri strane, Grad Split, Hajduk i organizatori Ultre, sjele su za stol i na putu su konačnog dogovora o dislociranju festivala koji se u Splitu održava od 12. do 14. srpnja. Da će se nešto posebno dogoditi s Ultrom, bilo je jasno već u četvrtak ujutro kada je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kazao:

  - Razgovori su u tijeku, traži se situacija u kojoj će svi biti zadovoljni - naglasio je Opara.

  A da bi svi bili zadovoljni, pronađen je Park mladeži. Time Hajduk dobiva mogućnost igranja na Poljudu od starta europskih kvalifikacija i hrvatskog prvenstva. Jer nije slučajno da Hajduk jučer na ždrijebu 1. HNL nije zatražio gostovanje u 1. kolu, već su Bijeli na premijeri voljom ždrijeba dobili domaćinstvo Istri.

  Dapače, dobili su odličan raspored na samom startu sezone, posebno kada se zna da u to vrijeme, tijekom srpnja i kolovoza, igraju europske utakmice. Ali bitno je da će po objavi vijesti biti i službeno obznanjeno da se Europa ovog ljeta otvara na Poljudu 11. ili 18. srpnja. I to na travnjaku koji će Hajduk sam uređivati.

  Split, 080718.
Poljud.
Odrzana je posljednja treca vecer Ultra Europe music festivala 2018 u Splitu.
Na fotografiji: Detalj sa trece veceri. Foto: Josko Ponos/ CROPIX
  Joško Ponoš / CROPIX
   

  Preseljenjem u Park mladeži Ultra će i dalje imati prostor na kojem će smjestiti na desetke tisuća posjetitelja, a Gradu Splitu ostaje festival koji lokalnoj zajednici donosi na desetke milijuna eura. Zato se željno čeka objava da će Park mladeži ugostiti Ultru jer je to zaista situacija u kojoj svi dobivaju, a posebno Hajduk, koji time skida veliki problem s ambicioznog ljetnog ciklusa. Što bi Kopić dao da je imao takvu situaciju prošle godine...

  Promjena ždrijeba

  Prvog protivnika u kvalifikacijama Europske lige Hajduk će doznati već 18. lipnja u ždrijebu koji počinje u Nyonu u 15.30. Ždrijeb 1. pretkola pomaknut je za jedan dan, dok se 2. pretkolo ždrijeba po unaprijed najavljenom rasporedu 19. srpnja.

  Iz drugih medija