Split, 011219.
Utakmica 17. kola Prve HNL izmedju Hajduka i Rijeke odigrana je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Torcida
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

NAJSKUPLJI DERBI

HAJDUK OVAKVU BRUTALNU KAZNU VEĆ DUGO NE PAMTI Zatvara se omiljena poljudska tribina, a nakon debakla na Poljudu pao i neslavni rekord sezone!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.12.2019. u 14:35

 • Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer izrekao je najtežu kaznu ove sezone.

  Hajduk je tako za incidente u Jadranskom derbiju protiv Rijeke koji je odigran prošlog vikenda na Poljudu u sklopu 17. kola kažnjen sa 150.000 kuna i zatvaranjem sjeverne tribine.

  To se odnosi na sljedeću domaću utakmicu protiv Istre (15. prosinca).

  "Na utakmici Hajduk-Rijeka od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26.-31. te 61.-65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna", stoji u službenom priopćenju objavljenom na službenim web-stranicama Prve HNL.

  Kažimo da je NK Istra 1961 kažnjena sa 6.000 kuna jer su na utakmici protiv Dinama pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

  Hajduk pak također mora platiti dodatnih 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

  Iz drugih medija