Foto: Jakov Prkic / CROPIX
NAJSKUPLJI DERBI

HAJDUK OVAKVU BRUTALNU KAZNU VEĆ DUGO NE PAMTI Zatvara se omiljena poljudska tribina, a nakon debakla na Poljudu pao i neslavni rekord sezone!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2019. 15:35

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer izrekao je najtežu kaznu ove sezone.

Hajduk je tako za incidente u Jadranskom derbiju protiv Rijeke koji je odigran prošlog vikenda na Poljudu u sklopu 17. kola kažnjen sa 150.000 kuna i zatvaranjem sjeverne tribine.

To se odnosi na sljedeću domaću utakmicu protiv Istre (15. prosinca).

"Na utakmici Hajduk-Rijeka od strane pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona počevši od 16. minute utakmice evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava (posebno u periodima od 26.-31. te 61.-65. minute) pri čemu je zapaljeno sveukupno 96 baklji, 6 topovskih udara, 10 bljeskalica i 3 dimne kutije. Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je neprimjereno skandiranje. Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna", stoji u službenom priopćenju objavljenom na službenim web-stranicama Prve HNL.

Kažimo da je NK Istra 1961 kažnjena sa 6.000 kuna jer su na utakmici protiv Dinama pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

Hajduk pak također mora platiti dodatnih 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:42