HAJDUK - UDINESE 3-0

Hajduk pregazio Udinese na Poljudu: Andrijašević, Tomičić i Bradarić strijelci za Bijele

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 18. veljača 2014. 13:02

Hajduk je svladao Udinese 3-0 u prijateljskoj utakmici na Poljudu pred sedam tisuća gledatelja.

Udinese je u Split došao u pričuvnom sastavu, praktično bez kompletne postave koja je u posljednjem kolu Serie A odigrala 3-3 kod Genove. Čak je i trener Francesco Guidolin ostao u Udinama, a momčad je vodio njegov pomoćnik Fabio Viviani.

Sva trojica Hrvata su bila u sastavu. Bubnjić je zbog lakše ozljede izišao potkraj poluvremena, Kelava je ušao u nastavku, a Mlinar je odigrao cijelu utakmicu.

U momčadi Udinesea od jakih imena bio je Brazilac Maicousel, a ostatak su uglavnom bili mladi igrači, neki od njih sigurne buduće zvijezde poput Urugvajca Nica Lopeza...

Igor Tudor je, pak, koristio samo četvoricu iz udarne jedanaestorice, Stipicu, Maloču, Milovića i Andrijaševića, a priliku da odigraju cijelu utakmicu dao je Bašiću i Malokuu, kao i 16-godišnjacima Baliću i Vlašiću.

Ovakve prijateljske utakmice znaju biti dosadne, a takva je bila i ova u većem dijelu prvog poluvremena. Bez prave igre i velikih prilika. Tek nastavku se podigao ritam, posebno u dvadesetak minuta nastavka, a to je bilo razdoblje u kojem je Hajduk postigao dva pogotka.

Oba gola Splićani su postigli s 11 metara. Prvi jedanaesterac izborio je Bašić, a gol je zabio Bradarić. Za drugu najstrožu kaznu pobrinuo se Andrijašević, koji je i izveo udarac s 11 metara. Kelava, kojeg su dočekali zvižducima na Poljudu, nije mogao ništa, iako je kod Andrijaševićeva udarca pogodio stranu.

Hajdukova pobjeda od 3-0 prevelika je u odnosu na viđeno, no sve što su hajdukovci zapucali prema vratima - ušlo je u gol.

- Drago mi je što smo uveličali proslavu Hajduka, ali ovdje smo bili samo statisti. Na Poljudu mi se dogodilo isto ono što i tijekom cijele sezone, primam golove ili iz jedanaesterca ili iz zicera, kazao je Ivan Kelava.

Utakmicu ćemo pamtiti i po debiju Nikole Vlašića, koji je upisao prve minute u seniorskoj momčadi Hajduka. Tudor je pružio priliku i dvojici kadeta - Baliću i Vlašiću - koji su u desetak minuta ostavili više nego dobar dojam.

Vlašić je odigrao dobar potez kad je pucao sa 25 metara, a Kelava je loptu odbio u korner. Sve je pripremio kod trećeg gola Hajduka. Uzeo je loptu, proslijedio je do Bukve, koji je asistirao Tomičiću za treći gol.

S tribina je Nikolu gledala cijela obitelj, otac Joško, sestra Blanka, brat Marin.

- Nadam se da sam opravdao prigodu koju sam dobio. Nisam imao tremu. Već mi je Balić ispričao kako je njemu bilo protiv Besiktasa, kazao je Vlašić.

Tudoru je ova utakmica dobro poslužila da vidi neke igrače iz pričuve, a debitirao je lijevi bočni Vasilj, koji je stigao iz Zadra.

Talijane je u hotelu Park posjetio Ivica Šurjak. Proslavljenog Hajdukova kapetana još pamte u Udinama pa su mu ovom prilikom uručili dres kluba, Di Nataleovu desetku. U intervjuu za klupsku televiziju Šurjak je priznao da mu je klub u srcu i da s interesom prati utakmice.

Hajduk - Udinese 3:0 (Bradarić 53' 11m, Andrijašević 59' 11m, Tomičić 82')

Hajduk: Stipica - Mikanović (od 65. Balić), Maloča (od 46. Milović), Nižić, Vasilj (od 78. Tomičić) - Anđelković, Bradarić (od 65. Vlašić), Andrijašević (od 78. Lučić) - Bašić, Maloku, Bukva.

Udinese: Brkić (od 46. Kelava), Codromaz, Naldo (od 62. Tellan), Bubnjić (od 44. Riccardi), Jadson, Zielinski, Mlinar, Maicosuel, Douglas (od 78. Saitta), Vutov (od 78. Moras), Lopez.

HAJDUK - UDINESE 3-0

HAJDUK: Stipica – Mikanović, Maloča, Milović, Vasilj – Anđelković, Bradarić, Andrijašević – Bašić, Maloku, Bukva.

UDINESE: Brkić - Codromaz, Edinaldo, Bubnjić - Jadson, Zielinski, Milinar, Maicousel, Douglas - Vutov - Lopez.

KRAJ UTAKMICE

GOOL 82. minuta - Vlašić je oteo loptu na lijevoj strani, dodao Bukvi koji je uposlio samog Tomičića na drugoj stativi, a ovaj je bio hladan i svladao Kelavu za uvjerljivo vodstvo Bijelih

70. minuta - Vlašić je opalio s 18 metara, ali lopta je otišla iznad grede

GOOL 59. minuta - Sudac Gabrilo dosudio je novi jedanaesterac za Bijele, a ovog puta prezican s bijele točke bio je Andrijašević koji je i izborio najstrožu kaznu

GOOL 53. minuta - Jedanaesterac za Hajduk realizirao je Bradarić! Poslao je Kelavu u jednu, a loptu u drugu stranu. Penal je suđen nakon što je Bašić izbio sam pred Kelavu, a Edinaldo ga srušio i za to dobio žuti karton.

Kraj prvog poluvremena!

44. minuta - Igru je šepajući napustio Igor Bubnjić

34. minuta - Nakon dugo vremena bez udarca na gol, probao je s 20 metara Zielinski, ali učinio je to loše

12. minuta - Umalo je u još jednoj kontri Nižiću pobjegao Lopez, stoper 'bijelih' ipak je iz tog duela izašao kao pobjednik i dobio mali pljesak

10. minuta - Pokušaj Mikanovića odlazi preko gola

9. minuta - Kontra Udinesea, sam pred Stipicom našao se Zielinski. Pucao je s ruba šesnaesterca i pogodio vanjski dio mreže

3. minuta - Zatresla se mreža Dantea Stipice, ali sudac Goran Gabrilo je poništio gol Lopeza zbog zaleđa

Udinese je došao bez nekoliko standardnih igrača, ali i bez trenera Francesca Guidolina, koji je ostao kući zbog bolesti. Umjesto njega susret će voditi pomoćni trener Fabio Viviani





Linker
23. travanj 2024 13:51