Gyurcso
 Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
(NE)MOGUĆA MISIJA

HAJDUK SE POD SVAKU CIJENU MORA RIJEŠITI JEDNOG IGRAČA Vrijeme curi, a pred sportskim direktorom Bijelih sad je važna zadaća

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 13:11

Krilni napadač Adam Gyurcso nije u kombinacijama Damira Burića, to je već poznata činjenica. Mađar je pod novim trenerom upisao samo jedan nastup, a na gostovanja nije odlazio, premda je u posljednjem dvoboju na Poljudu s Lokomotivom bio u zapisniku.

Gyurcso je u Hajduk stigao pretprošle zime na prvo na posudbu dok je trener bio Željko Kopić, a Bijeli su ga na kraju sezone nakon solidnih igara otkupili od poljskoga Pogona u koji je potom otišao veznjak Zvonimir Kožulj.

Mladi na posudbu

Prema Transfermarktu, Hajduk je za taj transfer potrošio 450 tisuća eura otkupivši ga te potpisavši s njim ugovor do ljeta 2021. godine, a Gyurcso je dobio godišnju plaću od 180 tisuća eura. Za Hajduk je odigrao 55 utakmica u kojima je zabio 12 golova te upisao 14 asistencija što je više nego solidna statistika za igrača koji je krilni napadač.

No, Burić na njega više ne računa i sada je potrebno naći modus rastanka. Zainteresiranih klubova iz Turske je bilo, ima tu nešto, a Hajduk bi, neslužbeno se saznaje, bio zadovoljan kada bi uspio dobiti ono što je platio, oko 400 tisuća. Isto tako, postoji i mogućnost da Gyurcso ode na posudbu, u nekih klub koji bi preuzeo obvezu plaćanja njegova ugovora, s tim da bi imao i opciju otkupa. Uglavnom, kako se kraj prijelaznoga roka približava, vrijeme curi i rastanak s Gyurcsom važan je zadatak Hajdukova sportskoga direktora Saše Bjelanovića.

Zagreb, 030319.
Gradski stadion Zapresic.
Nogometna utakmica seniora 1.HNL 23.kola izmedju NK Inter Zapresic i HNK Hajduk.
Na fotografiji: Adam Gyurcso.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kada se podvuče crta dosadašnjega Hajdukova prijelaznoga roka, Bijeli su prodali Domagoja Bradarića u Lille što je bio odličan posao. Franka Kovačevića otkupio je Rudeš pa ga kasnije poslao u Hoffenheim gdje je član druge momčadi, dok je Borja Lopez završio u matičnom Sporting Gijonu te su u Poljudu bili sretni što im više nije na plaći. Otišao je i Ante Palaversa, Manchester City ga je povukao s posudbe ranije nego što je bilo dogovoreno i potom “parkirao” u Oostende. Božo Mikulić je pak otišao na jednogodišnju posudbu u Slaven Belupo. Ranije su pak ugovori istekli Franu Tudoru, Mirku Ivanovskom i Andreu Fomitschowu koji nisu bili na priprema, nego su u potrazi za novim klubovima.

Što se tiče dolazaka, Hajduk je ciljano dovodio, otkupio ugovor Josipa Posavca od Palerma, a stizali su Ivan Dolček, Stefan Simić, David Čolina i Marin Jakoliš, a kao jedini stranac došao je Samuel Eduok koji se za sada pokazuje kao pojačanje. Da je kojim slučajem Hajduk ostao u Europi, vjerojatno bi bilo još dovođenja, no ni to nije isključeno, pogotovo ukoliko netko ode pa se u budžetu otvara mjesta za nadomještanje.

Split, 081218.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 17. kola MAXtv Prve HNL, Hajduk - Istra 1961.
Na fotografiji: Marin Grujevic, Adam Gyurcso.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Također, postoji još skupina relativno mladih igrača koji bi mogli negdje na posudbu, slično kao već spomenuti Mikulić. U toj grupi su Francesco Tahiraj, Ivan Delić i Emir Sahiti redom igrači koji smatraju da mogu više od eventualnoga igranja u drugoj momčadi.

Špikićevo spuštanje

U sličnom statusu je i Ivan Ljubić, nadareni vratar koji bi mogao također negdje drugdje jer je prerastao drugu ekipu. To su imena s kojima se barata da bi mogla eventualno otići, isto kao i Dario Špikić koji je prošao pripreme s prvom momčadi, ali je opet vraćen u drugu.

Linker
25. travanj 2024 07:27