CROPIX
SLOVENSKE PRIPREME

HAJDUK ŠOKIRAN NA PRIPREMAMA U ključnom trenutku utakmice zakazala dva najzvučnija pojačanja - stoper iz Barcelone i veliki povratnik na Poljud

Hajduk je u Turskoj prošle zime pobijedio sve tri pripremne, a ovog ljeta u Sloveniji ne može do pobjede. Nakon remija u Velenju, upisao je 1:0 poraz od ukrajinske Zorye u "šahovski" taktičkoj partiji izgubljenoj iz prekida.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. srpanj 2017. 22:03

Nakon sat vremena igre loptu je glavom iz kornera u mrežu Stipice sproveo Brazilac Forster nadskočivši pojačanje iz Barcelone Borju Lopeza i Josipa Radoševića.

Glavom je stoper Zorye loptu sa sedam metara poslao u suprotni, desni kut. Španjolac Borja bio je bez greške do pogotka, ali osim igre po travi i skok je njegov posao. Gustavo Carbonieri, brazilski stoper na probi u Hajduku odigrao je jako dobrih 90 minuta, ali problem Hajduku nije bila obrana, već malo stvorenih šansi u tvrdoj i zahtjevnoj utakmici sa ozbiljnim protivnikom. Dobar pokazatelj za Carrilla na čemu mora raditi od europske premijere za devet dana..

U prvom poluvremenu trećeplasirana momčad Ukrajine orijentirala se na kontre preko Brazilca Mela. Visoko je izašla obrana Hajduka, a Ukrajinci su to na vrijeme shvatili. U zadnji trenutak je Borja Lopez u 6. minuti spasio ispred Mela, u klizećem startu riskantno u svom kaznenom prostoru odnio je loptu Brazilcu.

Tražili su Ukrajinci kazneni udarac, ali sudac je raširenim rukama pokazao "igrati". Raspoloženi Vlašić u 21. minuti asistirao je Futacsu, prizmenom loptom otvorio je prostor mađarskom centarforu koji je sa 12 metara iskosa sa desne strane pogodio vanjski dio Ševčenkove mreže. Hajduk je izgledao čvrto u sredini, precizno u zadnjoj liniji, ali ne i konkretno u napadu.

Najbolju prigodu za poravanje imao je Kalik na asist Juranovića u 81. minuti, ali njegov otvoreni šut sa 14 metara obranio je vratar Čuvajev. Mogli su Ukrajinci do kraja povećati pobjedu, ali Letica je u 85. minuti spasio ispred Lunova koji je istrčao sam na vratara Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:24