Foto: Tom Dubravec / CROPIX
VRHUNAC SEZONE

HAJDUK STIGAO U SLAVONIJU NA UTAKMICU GODINE Predsjednik Kos nije bio u avionu, stigla čak tri vratara, vraća se kapetan! Evo tko je u igri za Dinamo

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. svibanj 2018. 15:45

Bijeli su sinoć zrakoplovom iz Splita za Osijek otputovali na posljednji susret sezone, finale Kupa s Dinamom u srijedu u Vinkovcima (19.00). Trener Željko Kopić poveo je 21 igrača među kojima je i Karlo Letica, ali s obzirom na neizvjesnost glede njegovog nastupa zbog ozljede koljena, u Slavoniju su otišla još dva vratara, Dante Stipica i Davor Matijaš.

Na popisu putnika su i oporavljeni kapetan Nižić i Hugo Almeida, ali i Borja Lopez, koji zbog crvenog kartona nema pravo nastupa, no izrazio je želju biti s momčadi u Vinkovcima. Na popisu nema ozljeđenih Filipa, Juranovića, Kožulja i Carbonierija, koji ne konkuriraju za sutrašnji dvoboj.

Bijeli su zrakoplovom otišli do Osijeka, a potom autobusom do Vukovara gdje su se smjestili u hotelu Lav. Zajedno s ekipom na putu je i još uvijek aktualni sportski direktor Mario Branco, ali u zrakoplovu nije bio smijenjeni predsjednik uprave Ivan Kos. Igrači i vodstvo kluba su otputovali avionom, a djelatnici kluba autobusom i bit će smješteni u Vinkovcima.

Evo popisa 20 igrača, koji konkuriraju za finale:

Letica, Stipica, Matijaš (vratari), Tičinović, Nižić, Ismajli, Savvas, Fomitschow, Memolla, Radošević, Caktaš, T. Bašić, Hamza, Tudor, Gyurcso, Futacs, Almeida, Šego, Kovačević, Said.

Letica i Nižić neophodni za čvrstu obranu

Uoči Vinkovaca Kopić mora krenuti od početka, a to znači posložiti obranu kao temelj uspjeha. Letica na vratima i Nižić kao šef zadnje linije, jamci su pozitivnog raspleta. Ili barem stvaranja preduvjeta za pozitivni rasplet. Stipica je u Rijeci pokazao koliko nedostaje Letica i premda je 21-godišnji čuvar mreže oporavljenik koji ne može maksimalno spreman dočekati vinkovačko finale, jasno je da Letica mora na vrata. Jednostavno mora! Jer, Letica je u nizu utakmica potvrdio da je igrač koji stvara prevagu, ali pitanje je što ako Letica ne bude mogao u Vinkovcima stati među vratnice?

S Nižićem je situacija bolja i jasnija. Nižić se nakon ozljede dobivene posljednjeg travanjskog vikenda u Koprivnici, vraća za Vinkovce. Liječio se liječio i na kraju zaliječio uoči finala Kupa.

Kako će igrati Kopić? S trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji? U Vinkovcima su Tičinović i Fomitschow bekovi, to nije sporno, ali budući da nema Lopeza, izglednija je opcija s četiri igrača u zadnjoj liniji. Nedvojbeno je da u smanjenoj stoperskoj konkurenciji Nižić i Savvas kreiraju tandem u koji oprezni Kopić ima najviše povjerenja. U sredini Radošević s Caktašem i T. Bašićem, a naprijed mađarski tandem plus Tudor. U napadu su mlade snage Šego i Kovačević, Almeida je nespreman i ozlijeđen kao i veći dio sezone, a Said može čekati u pričuvi. To ja napadački arsenal. U sredini su Hamza i Kožulj alternacije za preokretanje stanja na terenu, dok u obrambenoj pričuvi Kopić ima Ismajlija i jednog od lijevih bekova, Memollu ili Filipa.

Letica - Nižić - Radošević - Caktaš - Futacs, to je “kičma” Hajduka s pet najvažnijih “kralježaka”. Bude li taj kvintet na svom maksimumu, Hajduk ima realnu šansu za Rabuzinovo Sunce. (jr)

Linker
19. travanj 2024 19:01