Inter - Hajduk
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PRVA HNL

HAJDUK U DRUGOM DIJELU SLOMIO INTER U ZAPREŠIĆU Novo pojačanje briljiralo: Prvo sjajnim pogotkom pogodio za vodstvo, a onda izborilo i najstrožu kaznu

Nastavio se Hajdukov niz uspješnosti na gostovanjima u Zaprešiću. Pobjedom 3:0 (0:0) Splićani su ostvarili očekivano, Inter je dobro parirao gotovo 60 minuta, a onda je Hajduk pronašao stazu do domaće mreže i s tri je pogotka odagnao sve dvojbe oko pobjednika.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2018. 19:25

INTER - HAJDUK 0:3 (Gyrcso 59', Caktaš 69', 79')

INTER (4-5-1): Mrmić - Haramustek (od 83. Bosec), Grgić, Prenga, Čeliković - Postonjski, Rak (od 72. Vukmanić), Regan, T.Šarić, Vukčević - Ljubanović (od 61. Blažević). TRENER: Samir Toplak.

HAJDUK (4-1-4-1): Letica - Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow - Radošević - T.Bašić, Hamza (od 58. Futacs), Caktaš, Gyurcso (od 79. Kožulj) - Said (od 69. Tičinović). TRENER: Željko Kopić.

Prvo ime dvoboja svakako je bio izvrsni Mađar Adam Gyurcso, koji je euro-golom načeo Zaprešićane. Potom je na njemu bio napravljen i prekršaj za 11-erac, pa se tako Gyrcso prometnuo u igrača utakmice, iako mu je uz bok bio i dvostruki strijelac Mijo Caktaš.

Zaprešićanima je, na žalost, ostala gorčina. Bit će još razgovora o ovoj utakmici, vidjet ćemo što će ponuditi sudačka analiza arbitriranja Frana Jovića, posebno u situaciji uoči prvog pogotka Hajduka, kojem je, po svemu sudeći, prethodio prekršaj Caktaša na Postonjskom, No, nakon Hajdukove 3:0 pobjede teško je reći da je taj pogodak presudio pobjednika. Možda je samo ubrzao konačnu egzekuciju, jer je pobjednika presudila Hajdukova pojedinačna klasa, poglavito sjajna izvedba Adama Gyrcsoa...

OVDJE POGLEDAJTE PRVI POGODAK HAJDUKA

Unatoč spoznaji da zbog ozljeda i kartona nije mogao računati na gotovo pola momčadi, trener Intera Samir Toplak nije Hajduku sučelio izrazito obranašku inačicu. Štoviše, zgusnuo je sredinu, ali je tražio i najmanju zgodu za odlazak u protunapad, vrlo dobro svjestan da se isključivim branjenjem svoje mreže ništa dobro ne može dogoditi.

OVDJE POGLEDAJTE DRUGI POGODAK HAJDUKA

S druge, pak, strane, Hajduk je od prve minute preuzeo niti igre, imao je više lopu u posjedu, ali malo se toga kvalitetnoga dogodilo u prvih 45 minuta iz tog posjeda lopte. Bili su Splićani, naime, dobro pokriveni, Interovi su igrači suparniku ostavljali vrlo malo slobodnog prostora, pa su gosti tek u rijetkim trenucima dolazili u domaći 16-erac.

OVDJE POGLEDAJTE TREĆI POGODAK HAJDUKA

A najopasnija situacija ispred domaćeg vratara Mrmića zbila se u 12. minuti, kad je Bašić opalio s 20-ak metara, no domaći je vratar odbio tu loptu. Osam minuta kasnije, Hamza je pao u kaznenom prostoru, želio je iznuditi 11-erac, no sudac Fran Jović ga je „pročitao” i za simuliranje kaznio žutim kartonom.

Vidjeli smo i jedan pogodak u prvom dijelu, zatresla se u 29. minuti Hajdukova mreža. Postonjski je dobro izveo slobodni udarac s 20-ak metara iskosa s lijeve strane, ubacivši loptu na gostujući peterac, a Šarić je udarcem glavom poslao loptu u mrežu kraj ukočenog Letice! Međutim, radost domaćina trajala je tek sekundu-dvije, buduću da je pomoćni sudac, Igor Krmar, dignuo zastavicu i označio zaleđe! Jović je pomoćnikovo mahanje, dakako, prihvatio, a vidjet ćemo što će za ovu situaciju, nakon analize, reći sudački eksperti...

U nastavku se igra malo raspalamsala, obje su momčadi iskazale želju za postizanjem pogotka i lopta je bila brzo prenošena s jedne na drugu stranu travnjaka. Ali, brzina sa sobom nosi i pogreške, tako da nije bilo previše suvislih i dobro odigranih akcija, budući da su gotovo sve zamisli pucale već nakon dva-tri dodavanja.

Inter je dobro parirao gostima sat vremena, a onda je pokleknuo i u samo deset minuta Splićani su s dva pogotka odlučili pobjednika i upisali nove bodove, ostavši tako i dalje Dinamov prvi pratitelj s osam bodova manje od Zagrepčana.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:58