Ronald Gorsic / CROPIX
POSEBNA ČAR DERBIJA

HAJDUKOV ČUVAR MREŽE UOČI DERBIJA OTKRIO TAJNU PREPORODA SPLITSKE MOMČADI 'Lakše je igrati kada znamo da on od nas traži da samo uživamo u igri'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. travanj 2019. 18:25

Josip Posavec, vratar Hajduka, zadovoljan je odrađenim u Puli i pobjedom u kojoj je peti put ovoga proljeća sačuvao svoju mrežu praznom. Sada ga na Poljudu čeka posao protiv puno jačega rivala, no Hajduk je u pozitivnom nizu, stoga se nada da će ih publika podržati u velikom broju te da će niz nastaviti i protiv Dinama...

Ponos zbog proljeća

Dinamo je jedini uspješniji od Hajduka na proljeće…

- Nažalost, ne gleda se samo proljeće, nego cjelokupna slika. Prije svega, ponosan sam, na dečke što su nakon svih turbulencija koje su nas snašle na početku, skupili glave i pokazali smo da možemo izvući to što se od nas traži. Vjerujem da ćemo biti pravi do kraja.

Trener Siniša Oreščanin često je spominjao “ušuljavanje u Europu”, a tu poziciju je Hajduk već dostigao?

- Jedan od razloga je što on pred nas nije stavio nikakav imperativ. Lakše je igrati kada znamo da on od nas traži da samo uživamo u igri. Malo-pomalo, bez puno bahaćenja smo već sada na toj poziciji. Međutim, pred nama je još zadnji krug prvenstva koji treba odraditi kao do sada. Onda se na kraju glave broje, kako se kaže. Vjerujem da će sve biti u redu.

U osam utakmica primili ste samo tri gola?

- Sigurno je da je i meni lakše, a ja bih rekao da dobra obrana kreće od dobroga napada koji također brani. Kada naši prednji igrači dobro zatvaraju i nama iza bude lakše.

Split, 150918.
Nogometna utakmica 7 kola prve HNL Hajduk Rudes koja se odigrala  na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Josip Posavec
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

Kako sačuvati praznu mrežu protiv Dinama?

- Bitno je da budemo pravi, vjerujem da će biti dobra atmosfera te da će jedno s drugim dati dobitnu kombinaciju.

Je li ovo za Hajduk najlakša ili najteža utakmica?

- Teško je reći, derbi kao derbi daje posebnu čar. Na nama je da damo sve od sebe. Vjerujem da će publika to prepoznati. To je nama najveći imperativ za ovaj dvoboj.

Kakav Dinamo očekujete? Modri imaju veliku prednost…

- Dinamo igra što se tiče njih jedan od najboljih nogometa općenito. I u Europi su pokazali da imaju kvalitetnu ekipu. Bit će odlična utakmica s obje strane. Na nama je da damo maksimum i vjerujem da će nas to nagraditi.

Hajduk bi trebao biti motiviraniji jer mu bodove više znače…

- Nama motiva nikada nije nedostajalo, imamo, hvala Bogu, i ovaj pozitivan niz. Vjerujemo da možemo nastaviti lijepu priču koja traje ove godine.

Kako ćete se postaviti?

- To nije na meni, trener će odlučiti i dati nam upute. Vjerujem da ćemo ih ispuniti te da će njegova razmišljanja na kraju dovesti pozitivu koju želimo.

Jeste li proučavali Dinamove igrače, posebice napadače?

- Imaju oni dosta igrača koji su jako dobri za hrvatsku ligu. Nema neke prevelike analize. Meni je bitno da iz dana u dan uživam u treningu i radu.

Kako do pobjede?

- Mislim da uz publiku i pravi stav i angažman, sve je moguće, možemo napraviti pravi rezultat. Dinamo je fin test za nas, pogotovo kada su oni u Europi potvrdili klasu. Ne stavljamo imperativ, znamo da vrijedimo, tu je lopta, teren, pa neka pobijedi bolji...

Želim mu sreću

Što možete reći o kolegi Livakoviću?

- Mislim da ima super sezonu, ovim putem mu čestitam na tome, sve najbolje. Želim mu sreću kao i sebi.

Biste li bili zadovoljni bodom?

- Hajduk nikada nije zadovoljan bodom, bez ikakvoga bahaćenja. Sve ovisi kako će utakmica razvijati. Teško mi je nekoga izdvajati, oni su najjači kao kolektiv, a moramo biti i mi.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 13:03