Vojko Basic / Cropix
REAKCIJE NAKON SLAVLJA

HAJDUKOV KAPETAN PREKINUO ŠUTNJU I ISPRIČAO SE NAVIJAČIMA ZA DEBAKL PROTIV MALTEŽANA 'Bili smo utučeni, nadam se da shvaćate'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2019. 00:54

Hajduk je s novim trenerom Damirom Burićem na otvaranju nove prvenstvene sezone HNL-a svladao Istru 1961 s 2:0.

Sa strepnjom se iščekivala utakmica koja je uslijedila nakon šokantnog ispadanja od malteške Gzire u Europskoj ligi, a Stefan Simić (8') i Barry Hamza (88') pobrinuli su se da novi strateg na klupi Bijelih može odahnuti i na miru pripremiti momčad za nastavak sezone.

Burić je nakon premijerne pobjede izjavio:

"Bilo je najvažnije momčad psihološki podignuti. Za nas je ovo bila jako teška utakmica. Čestitke momcima, zajedno s navijačima smo osjetili podršku. Hvala navijačima i igračima jer je danas bilo jako teško igrati. Onaj furiozan početak smo odigrali jako dobro, imali dosta šansi. Imali smo puno prilika, ali Istra ima puno brzih i kvalitetnih igrača i smatram da će mnogima zapeti nogu. Da smo zadovoljni, nismo - pred nama je još jako puno posla", kritičan je bio novi trener te dodao:

"Imao je i protivnik svoje prilike, ali to je otprilike 8:2 za nas. Velika je odgovornost bila da danas pobijedimo, sad imamo sedam dana za neke stvari organizirati i poboljšati. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici vidjeti još bolji Hajduk."

Osvrnuo se i na izmijenjenu taktiku u odnosu na svog prethodnika:

"Postoje male prednosti i nedostaci. Odlučili smo se za sustav koji je možda za momčad lakši. Moramo dobre faze produžiti, a do tada nam predstoji jako puno rada. Neki igrači jednostavno više nisu mogli. jŽelimo na tome raditi. Hamza i Kalik su ulaskom dali stabilnost, tada smo dobili na posjedu i sigurnosti. Kad mi stojimo kako smo se dogovorili, tada će biti teško nama stvoriti priliku. Igrači su pokazali koncentriranost i dobru reakciju, ali mi imamo puno prostora za analizu i vjerujem da ćemo gledati bolji Hajduk.", za kraj je poručio Burić.

Kapetan Josip Juranović ispričao se navijačima zbog ispadanja od Maltežana u Europskoj ligi.

"Prvo se ispričavam navijačima zbog poraza od Gzire i vama novinarima što nismo došli poslije tog poraza, bili smo stvarno utučeni. Nadam se da shvaćate. Nakon ove pobjede uz vašu i pomoć navijača mislim da bismo se mogli dići iz ovog ponora. Mogu samo obećati da ćemo ići iz utakmice u utakmicu da vratimo povjerenje, da idemo naprijed", izjavio je Juranović, koji se, kao nijedan drugi igrač Hajduka nije dosad oglasio nakon 3:1 poraza od Gzire u četvrtak i ispadanja iz Europske lige.

Oglasio se strijelac prvog gola Stefan Simić.

"Jako bitna pobjeda, jako bitan ulazak u prvenstvo. Nadamo se da smo se dijelom odužili navijačima."

Pogodak u prvoj prvenstvenoj utakmici?

"Drago mi je da sam pomogao ekipi da dođe u vodstvo, a vjerujem da mogu i bolje i da će to doć. Sada demo samo prema naprijed. Imamo tjedan dana da uđemo u mehanizam novog trenera i idemo dalje", zaključio je Simić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:01