Ahmed Said
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
OTVORIO DUŠU

HAJDUKOV 'SAJO BAD BOY' O JEDNOM OD NAJTEŽIH TRENUTAKA U KARIJERI 'Nisam nijednog trenutka mislio otići iz Hajduka zato što sam kažnjen'

SAID AHMED SAID ZA SN Hajdukov Ganac s talijanskom putovnicom nakon povratka u prvu momčad s trenerom Kopićem se preporodio
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. prosinac 2017. 09:16

Said Ahmed Said, za prijatelje Sajo. Ili kako će još sam dodati “zločesti dečko Hajduka”. Temperamentni 24-godišnji Ganac s talijanskom putovnicom.

- Nemam nadimka, ali znam da mi govore “ti si bad boy Hajduka”. Ante je Hajdučko srce, Franck je Zolja, a ja sam Sajo Bad Boy - kazat će Said uz široki osmijeh.

Da, vratio se osmijeh na njegovo lice. Tri i pol tjedna, gotovo četiri, bio je “out”. Carrillo ga je “zaledio”, odbacio je Saida u drugu momčad, a onda je došao Kopić...

- I danas se s novim trenerom osjećam odlično. Pet utakmica imamo jako dobar rezultat. Četiri pobjede, a mogao je i onaj remi s Osijekom biti pobjeda. Uništili smo Osijek, provukli su se iako smo mi izjednačili u zadnjim trenucima.

Pogodak poravnanja potpisao je upravo Said. Zgoditak u Puli, pogodak Osijeku i asistencija protiv Lokomotive prošle nedjelje. Igra Said bolje nakon što je Hajduk promijenio trenera.

- Veći je intenzitet i svi vide kako smo napredovali.

Zagreb, 200817.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 6. kola Hrvatski Telekom Prva nogometna liga,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Ahmed Said Said.
Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media
Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
Ahmed Said

Nezaslužena kazna

Što je radio Said od sredine listopada do sredine studenoga u drugoj ekipi? Koja je bila prva impresija nakon što je prebačen “stepenicu niže”?

- Bio sam razočaran. Neugodno iznenađen, nemam što drugo reći.

Smatrali ste da niste zaslužili prebacivanje u drugu ekipu?

- Ne, nisam, ali to je bila odluka jedne osobe. Osobe koja je imala snagu donijeti takvu odluku. Ali, o njemu neću govoriti, jer on više nije u Hajduku. Imamo novog trenera s kojim odlično radimo, a momčad je jako pozitivno reagirala na dolazak novog stratega.

No, vratit ćemo se još jednom suspenziji. O čemu je Said razmišljao tih 25 dana, jer poznato je da je jedan od tema razgovora bio i mogući raskid ugovora, odnosno odlazak Saida iz Hajduka.

Split, 240917
Susret desetog kola Prve HNL Hajduk Lokomotiva odigran je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Said Ahmed (bijeli) i Mario Buric.
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Foto: Jakov Prkic / Cropix

- Nisam nijednog trenutka mislio otići iz Hajduka zato što sam kažnjen. Pa nisam ni zaslužio da budem kažnjen, zašto bih otišao? Htio sam se vratiti u prvu momčad, samo sam o tome razmišljao. Da je klub rekao “nisi dovoljno dobar za nas, moraš ići”, u tom bih slučaju otišao. Ali, ja nisam to čuo ni od koga. Zato sam prvo razgovarao sa svojim menadžerom, pa onda s klubom i zaključio da je najbolje čekati svoju priliku.

Dolaskom Kopića na klupu Hajduka dočekao je Said pomilovanje i novu šansu. Drugi put je rođen, nogometno kazano, s Kopićevim angažmanom. Danas ima ukupno osam zgoditaka (šest u HNL-u i dva u Kupu) te pet asistencija. Zadovoljan učinkom?

- Da sam igrao ona tri i pol tjedna dok sam trenirao s drugom momčadi, bio bi učinak i bolji.

iskreno će dodati kako mu je najteže bilo s tribina gledati derbi s Dinamom na Poljudu.

- Znam sve, najveća utakmica u Splitu. Nikada neće biti isto igrati s Dinamom ili s Istrom na Poljudu. Patio sam kao da sam na terenu. Čak i više, jer još je teže na tribinama. Odmah sam se nakon utakmice spustio pred svlačionicu vidjeti suigrače. Je, bio sam u drugoj momčadi, ali i tada sam ostao dio ekipe. Pet dana prije toga sam bio u početnoj postavi i preko noći sam odstranjen. Čudno, ali morao sam živjeti s tim. Morao sam se prilagoditi. Dinamo je bio naša velika utakmica, šteta izgubljena dva boda. Prvo poluvrijeme smo ih nadigrali, poravnali su nam iz zaleđa. Utakmica za infarkt.

Bolji od drugih

Može li se reći da Said igra trenutno najbolji nogomet karijere. Bez obzira što to značilo generalno gledajući, ali činjenica je da se žrtvuje za momčad, da asistira, zabija...

- Bio sam dobar i na početku u ljeto 2016., a onda je došao novi trener. Postao sam pričuva, a to je teška situacija. Kada igraš po 15 minuta, nemaš kada ući u formu. Zato sam danas pun samopouzdanja, mogu više dati za momčad. Ali, nisam se samo ja podigao, cijela momčad je otišla jedan nivo više.

Linker
26. travanj 2024 11:18