Foto: Damir Krajac / CROPIX
ZANIMLJIVA IZJAVA

HAJDUKOV STOPER 'Petković je isti igrač kao u Italiji, nije napredovao u Dinamu. Mrzim igrati protiv njega, nadam se da je ovo naš zadnji derbi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. studeni 2019. 22:33

Zadovoljni su, kako i ne bi, bili Hajdukovi nogometaši nakon dvoboja. Možda je najbolje ono što su napravili u Maksimiru sažeo stoper Stefan Simić.

- Iz minimuma smo izvukli maksimum! To je sve što mogu zasad reći, kad pogledam snimku, moći ću reći više. Došli smo pokazati što je Hajduk, ali u prvom poluvremenu to baš nismo uspjeli. I u drugom smo stajali kompaktnije, borili se vrijedno za taj bod. U prvom dijelu sjajno je obranio Ljubić, Dinamo nije iskoristio šanse, a u nastavku smo ipak bili bolji - rekao je Simić koji se teško borio s Brunom Petkovićem kojega poznaje iz Italije.

- Bruno je isti igrač kao u Italiji, nije napredovao, uvijek je bio takav. Samo sad to dolazi na vidjelo. Jedino nije tamo imao takvu sreću, nisu mu pružili priliku. Za vas je to nešto novo, za mene nije. Mrzim igrati protiv njega, jer je top napadač. Nadam se da je ovo bio naš zadnji derbi, da će Petko otići na zimu i pokazati gdje su mu granice.

Mladi Josip Bašić bio je pod dojmom činjenice da je uopće zaigrao u prvih 11.

- Moram zahvaliti treneru Damiru Buriću što mi je nakon doslovno dva treninga dao priliku da zaigram u ovoj utakmici. Odigrali smo čvrstu, agresivnu utakmicu, dali smo maksimum i zasluženo osvojili bod. U drugom poluvremenu smo bili čvrsti, na odmoru smo u 15 minuta analizirali što nije valjalo i nismo im poslije više davali prostora i prilika. Odradili smo mušku utakmicu.

Anthony Kalik također se teško hrvao s Dinamovim napadačima, plivao i po rubu isključenja, Bebek mu je mogao pokazati ranije put u svlačionicu.

- Teška utakmica, jako borbena, zadovoljni smo s bodom. Došli smo po bod i osvojili smo ga. Nisam se iznenadio što sam zaigrao, moj je posao da treniram i čekam priliku i mislim da sam je danas iskoristio - rekao je Kalik.

Složio se da u prvih pola sata njegova momčad nije izgledala dobro.

- Očekivali smo da će u prvih pola sata biti jako teško, da će nas napasti. Trebalo je izdržati, kasnije je bilo bolje. Rekao nam je trener da ostanemo mirni u glavi, mirni na lopti i da držimo tih 1:1 koje smo imali na poluvremenu. To smo i ostvarili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:01