Foto: Vojko Basic / CROPIX
PRVA HNL

HAJDUKOV TRENER NAJAVIO DERBI PROTIV OSIJEKA 'Nećemo revanše, nas interesiraju samo tri boda. Ali, znam da nas je Osijek istukao...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 06. listopad 2018. 15:11

Zoran Vulić, trener Hajduka najavio je nedjeljni meč protiv Osijeka.

- Sami znate da je Osijek dobra ekipa i igra dobar balun, ali protiv svakoga kad igramo doma, gost mora osjetit kad dođe u Poljud, prenosi Vulićeve riječi Slobodna Dalmacija.

Na startu vas je Osijek dobio 4:1, vi doduše niste bili... Ali, osjećaju li igrači želju za revanšom, da se uzvrati istom mjerom?

- Nećemo revanše, nas interesiraju samo tri boda. Ali, znam što je bilo prije... Osijek nas je istukao i uzeo bodove i vratar (Duka, op. a.) je slomio ruku. Znamo gdje im je forte i gdje nije i mi smo se pripremili na sve to.

Dobili su Inter u gostima 3:0. Napadačka su momčad. Doduše fali im Bočkaj?

- Bočkaj je u reprezentativnoj formi, falit će im dobar igrač. Znmamo kako se oni ponašaju, ulažu u svoju momčad da budu prvi do Dinama. Ali, da dođe i Manchester United, ja se ne bih zamarao s njima koliko sa svojomm omčadi...

Je li motiv da se dade maksimum prije pauze i odmora?

- Mi smo svjesni koliko nam tri punta znače. Otkad sam došao svaka nam je utakmice mali finale. Moramo učinit sve da dobijemo. I da pogledamo svatko svakoga u oči poslije utakmice.

Je li uobičajeno da sudac Bebek sudi dva derbija zaredom?

- Ako je on najbolji, uobičajeno je. Ako nije najbolji, nije uobičajeno... Bebek je dobar sudac, a najgore je ako moram razmišljat tko mi sudi. I on je profesionalac kao i mi i nadam se da će se ponašati na terenu tako da sudi ono što vidi, a ne što mu drugi kažu...

Ovo je potencijalno zadnja ove godine u Poljudu, nije li to razlog da publika napravi ono najbolje što zna?

- Našoj momčadi je potrebna publika, neće nam biti lako. Da smo Barcelona, ne bi nam bilo lako bez svoje publike igrat. Želim istaknuti da suosjećamo s ozlijeđenim vatrogascem i apeliram na našu publiku koja je najbolja na svijetu da se suzdrže topovskih udara. Jer, moglo je tu biti i neko dite, mogao je nastradati bilo tko...

Kakva je situacija u vašoj momčadi? Kakav je Hajduk? Treba dati gol, pobijediti?

- Je, slažem se s vama. Svaka utakmica donosi nove zahtjeve, znamo kakav je Osijek. Ako budemo dobri u fazi obrane i damo 30 posto više u napadu nego kao protiv Dinama, bit će dobro. Fali nam samo Jurić, osjetio je aduktor (mišić, op. a.) i ne može konkurirati.

Hoće li biti promjena u sastavu?

- Možda bude nekih promjena, ali želim reći da sam zadovoljan kako se momci odnose prema poslu. Uvijek bude onih koji igraju više ili manje, bude i nezadovoljstva, što je i razumljivo, ali ja sam zadovoljan pristupom. Pobjeda je važna, svaka. Vjerujem da ćemo nakon nedjelje na produženi odmor svi zadovoljni!

Poraz Lokomotive otvara put do mjesta koje vode u Europu?

- Daleko smo mi još od europskih mjesta. Ima tu posla. Moramo se postavit snažno, to je bitno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:42