Tom Dubravec / CROPIX
TRENER LOKOSA PRIZNAO PORAZ

HAJDUKOV TRENER NAKON POBJEDE PROTIV LOKOSA PORUČIO 'Pustite nas da malo odahnemo...'; IPAK NIJE SVE PROŠLO GLATKO 'Bila je jedna kriva odluka suca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2019. 20:51

Hajduk je u derbiju kola protiv Lokomotive slavio s 2:1 na prepunom Poljudu u 20. kolu HNL-a. Dugo su Splićani lomili otpor Lokosa, vratar Ivo Grbić radio je čuda na golu, a onda je u 42. minuti Ismajli pogodio glavom na asistenciju Ante Palaverse. Lokomotiva se trgnula na početku drugoga poluvremena i uspjela izjednačiti golom Uzunija u 53. minuti, no hajdukovci se nisu pokolebali, pritisak je rastao i urodio plodom deset minuta kasnije kada mrežu pogađa Caktaš.

Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

Na treneru Bijelih Siniši Oreščaninu bio je izniman pritisak nogometne javnosti posljednjih dana, pobjeda se postavljala kao imperativ te je Zagrepčanin na klupi Hajduka napokon mogao odahnuti:

"Želim čestitati svojim dečkima, našoj pobjedi ne mogu naći nikakve zamjerke, kontrolirali smo susret od početka do kraja... dobro, na refule je bilo opasno i s njihove strane, ne može se baš cijela utakmica kontrolirati. Dobro da je gol pao na kraju prvoga poluvremena, to je bio jedan psihološki plus za nas, a uteg za protivnika. Bila je jedna kriva odluka suca, mogli smo mi i ranije povesti, no na kraju je sve dobro ispalo za nas, sretni smo zbog ove pobjede. Bili smo kompaktni, to su te neke stvari koje čine ekipu, punog smo srca, pobjeda nam je dala samopouzdanje. Želim još jednom čestitati cijeloj momčadi, baš smo zadovoljni svime. Pustite nas sad da malo odahnemo i da se opustimo, a onda slijedi utakmica na Rujevici.", zaključio je Oreščanin.

Strateg Lokomotive Goran Tomić korektno je priznao poraz:

"Rekao bih da je Hajduk zasluženo pobijedio, igrali su bez centralnog napadača što je nama jako bitno za igru, stvarali su nam probleme na sredini terena gdje su uspostavili dominaciju i uspjeli se nametnuti. Kako da to kažem... nedostajalo nam je barem 10-15 posto više od svakog igrača da bi se jedan Hajduk pobijedio! Morali smo biti življi i agresivniji u sredini, nismo se uspjeli nametnuti. Uglavnom, čestitam hajdukovcima na pobjedi! Sada slijedi susret protiv Rudeša, to su one najzahtjevnije utakmice, te koje se moraju dobiti. Moramo se rekuperirati i nastojati uzeti ta tri boda.", poručio je Tomić.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 17:00