Foto: Damir Krajac / CROPIX
PRESS UOČI ZAPREŠIĆA

HAJDUKOV TRENER ODGOVORIO NA PITANJE O BOJKOTU IGRAČA 'Ujutro mi je došla poruka jednog od igrača koji je odigrao katastrofalno...'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 06. prosinac 2019. 14:57

Gorak okus uvjerljivog domaćeg poraza od Rijeke nogometaši Hajduka pokušat će isprati na gostovanju kod Intera. Ogled u Zaprešiću igra se u subotu s početkom u 17.30 sati.

- Momčad je željna neke stvari korigirati, spremni dočekujemo protivnika. Ovo je šansa da pokažemo svoje pravo lice u Zaprešiću. Jedva čekamo da utakmica krene - rekao je trener Hajduka Damir Burić u uvodu na presici dan prije susreta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako su nakon teškog poraza od Rijeke reagirali momci u svlačionici?

- Bilo je to veliko razočarenje. Bilo je mirno, tiho, svatko od njih je ušao u sebe. Rekao sam momcima odmah da dignu glave, da sada nakon toga trebamo pokazati pravi karakter. Vjerujem da će momčad dobro reagirati – rekao je Burić.

Nedostaju ipak zbog žutih kartona čak trojica igrača iz vezne linije, Caktaš, Barry, Nejašmić, a dosta je i još izostanaka zbog ozljeda?

- Juranović neće s nama na put. Filip (nap.a., Bradarić) je odradio dio treninga, no vidjet ćemo, nećemo riskirati. Jednu utakmicu nam fali napad, drugu cijela obrana, sada vezni red. Nadam se da ćemo i ovaj put naći neko rješenje. Nažalost, protiv Rijeke nismo našli pravo rješenje kada su nam nedostajala tri igrača iz zadnje linije – kazao je Burić.

Možemo li očekivati malo više napadački Hajduk u susretu protiv posljednjeg Intera?

- Hajduk je igrao napadački i protiv Rijeke, oni su se branili 45 minuta. Nama je problem da nemamo napadača s realizacijom da zabije iz tih šansi koje stvaramo. Stvorila se određena fama da mi ne igramo napadački, a nije tako.

Bojkotira li vas netko od igrača?

- Ma ne, nije. Gledao sam utakmicu kasnije ponovno u tri sata ujutro. Vidio sam da neki od igrača nisu odigrali na nekom baš visokom nivou. A onda mi je ujutro došla poruka jednog od igrača koji je odigrao katastrofalno. Izvinuo mi se kako je odigrao, rekao kako je griješio. Neću vam reći tko je taj. Treba stajati uz igrače. Svi u svlačionici dišemo kao jedan. Ja sam krivicu za poraz preuzeo na sebe. Mi smo u zadnjih deset minuta utakmicu brutalno izgubili, ali dotad smo imali svoje šanse. Okliznuo nam se i vratar u onom baš živom blatu ispred golmanskog prostora, ali stojim iza njega, krivica opet ide na mene. Stojim iza njega, a i iza ovih momaka od kojih je dosta mladih. Ljubić je mladi talentirani vratar, Čolinu smo lansirali. Ima tu mladih igrača. Ismajli nije prije bio ni na mapi, a dobio je sada nagradu Albanije za najboljeg obrambenog igrača, Simić je u kadru reprezentacije Češke... Treba to respektirati.

Nedostaje gotovo cijeli vezni red?

- Protiv Rijeke smo morali zamijeniti tri obrambena igrača. U jednom dijelu susreta smo bili dobri, u onom u kojem nismo bili smo zzbog toga i poraženi. Imamo igrača u veznoj liniji, mislim da će ih oni koji će igrati njih nadomjestiti.

Inter?

- Namučili su Osijek. Odmarali su petoricu igrača, Inter se čuvao za nas. Jako su neugodna momčad. Toplak iz momčadi izvlači maksimum. Očekuje nas teška utakmica – najavio je Burić.

Najavili ste pravo lice momčadi u Zaprešiću. Na što ste pod tim mislili?

- Pobjedu, da budemo kao što smo bili do sada. Bili smo u vrhu, pobjeđivali smo stalno. Na to sam mislio.

Hoće li biti katastrofa ako Hajduk ne osvoji svih šest bodova u preostale dvije utakmice do kraja prvog dijela sezone u Zaprešiću i protiv Istre u Splitu?

- Nama je cilj pobijediti u obje utakmice, od toga nećemo odstupati. Ali ajmo prvo preskočiti Zaprešić. Nadam se da ćemo biti pravi kakvi smo i bili u dosta utakmica – rekao je Burić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:00