Vlado Kos / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

HAJDUKOV TRENER OPTIMISTIČAN USPRKOS NOVOM TEŠKOM UDARCU KOJI IH JE DODATNO UDALJIO OD EUROPE 'Znamo tko smo i kamo idemo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. prosinac 2018. 20:16

Nakon plasmana Osijeka u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa i 2:1 pobjede protiv Hajduka pred kamere HNTV-a izašao je trener domaćih Zoran Zekić.

"Čestitam svojim igračima na dobroj partiji. Vodili smo 2:0 i imali tri mrtvaca. Onda smo dobili gol kakav smo dobili i nije nam bilo lako. Nadam se da ćemo se osvježiti u polusezoni da možemo do kraja", rekao je Zekić.

"Sada slijedi derbi s Goricom, onda okršaj s Interom. Svi smo već malo umorni, ali trebamo pronaći snage i karaktera.

Upitan je Zekić je li se njegova momčad povukla planski nakon vodstva 2:0?

"Nismo se povukli planski. 2:0 je prokleti rezultat. Nikad se planski ne povlačiš. Dogovor je da igramo kao da je 0:0, ali neću previše analizirati. Sada se idemo odmoriti, sretan sam što smo prošli dalje", zaključio je trener Osijeka.

Nakon njega se oglasio i novi trener Hajduka Siniša Oreščanin. Nakon ispadanja iz Kupa Hajduk je sve dalje od Europe.

Naime, Hrvatsku će sljedeće sezone u Europi predstavljati četiri kluba. Prva tri kluba iz HNL-a i pobjednik Kupa. U slučaju da je jedna od tri prvoplasirane momčadi ujedno i pobjednik kupa onda u Europu ide i četvrtoplasirana momčad iz Prve HNL, a Bijeli nakon 16 kola za četvrtoplasiranim Osijekom zaostaju osam bodova.

"Nogomet se igra za golove. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu. Na dvije refule nam je Osijek zabio dva gola, pokušali smo se vratit i mislim da smo uspjeli. Mislim da je rezultat 1:0 za Osijek bio zaslužen, ali 2:0 je bilo previše. Drugo poluvrijeme je bilo naše. Pogodili smo stativu i zabili gol. Zadnjih desetak minuta bilo je malo kaotičnih situacija. Sve u svemu zaslužena pobjeda Osijeka i čestitam im na prolasku. Meni kao treneru koji vodi klub tjedan dana ova utakmica daje razloga za optimizam. Znamo tko smo i kamo idemo", izjavio je Oreščanin.

Hajduku prije zimske stanke predstoji domaći okršaj protiv Istre u subotu, a onda veliki derbi protiv Dinama u Zagrebu 16. prosinca.

"Skupit ćemo se još ove dvije utakmice. Sada je prvo Istra, a onda ćemo imati vremena spremiti se za derbi protiv Dinama", zaključio je Oreščanin.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 04:20