Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

HAJDUKOV TRENER PROGOVORIO O ISTUPU SAIDA 'Ničiji ego ne može biti iznad kluba. Cilj nam je izgraditi nešto...

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 07. prosinac 2018. 13:08

Said je aut, a Caktaš jako važan kotačić u viziji sadađšnjeg, trenutačnog trenera Hajduka Siniše Oreščanina, piše Slobodna Dalmacija.

Rekao je da ne voli stereotipne izjave, u "moramo dati što prije gol", što se uvijek pita kako će Hajduk razbiti protivnički bunker. Nego je dosta otvoreno pričao, pa je i pressica prije utakmice bila sadržajna:

- Vidjet ćete bolju i prohodniju igru Hajduka, tome se nadamo, moji suradnici i ja, da napredujemo iz treninga u trening. Deset dana smo ovdje, igrači prihvaćaju našu . Naš stožerski DNK je faza napada. I na tom planu ćemo ustrajati.

Eliminacija u kupu od Osijeka nekako je već arhivirana, Oreščanin se na to ne vraća, nije uzdrman, nego ohrabren igrom u drugom dijelu:

- Želimo što prije da počne ova utakmica s Istrom, igrači su puni želje, motiva, osjećam njihov govor tijela kao što je to bilo i u poluvremenu u Osijeku kad smo komunicirali, gestikulirali, s motivom da idemo što prije popraviti rezultat. Drugi dio je bio puno bolji u Osijeku, a nadam se da ćemo sad s Istrom to potvrditi – pričao je Oreščanin.

Tko može, tko ne može, jedno je sigurno, Said je aut:

- Gledajte, vrijeme je da razgovaramo iskreno!

Napokon, zar dosad nismo? Nego, neka Oreščanin nastavi:

- Ničiji ego ne može biti iznad kluba. Ni ja, ni bilo koji igrač. Krenuli smo sagradit nešto... Sve sam vam s time rekao. Ne, Said ne konkurira za utakmicu.

Said je opet u poziciji da je do daljnjega vani. Kod sportskog direktora Saše Bjelanovića. "Grade nešto", ali bez Saida.

Oreščanin ga očito ne vidi, nije ga mobilizirao, Said se pobunio da je spreman, a u klubu onda nikome nije leglo što se Said javno pobunio. Kvragu i društvene mreže, sad svatko zna što tko misli. Pa je tako Said opet na ledu.

O Istri je Oreščanin kazivao:

- Oni su baš gostujuća momčad, 10 bodova su osvojili vani, a samo dva kod kuće. Kod ranijeg trenera, kad ih je vodio Curro Torres Istra mi se baš sviđala, vidio sam smisao u njihovoj igri. Mislio sam da će biti vrlo potentna i da neće imati problema s opstankom. Onda je došao novi trener (Krunoslav Rendulić, op. a.). Ne sudim o novome treneru ništa, da me ne biste krivo shvatili. Očekujem da će stavit defanzivni blok, pa da nešto ušićare.

Oreščanin nikako pred publiku da izađe. Splitsku publiku:

- Da, u Osijeku sam nešto dovikivao i shvatio da ne vodim drugu momčad pa da se čuje... Obično bismo igrali a da gotovo ni nema publike, mogao sam slobodno komunicirati s klupe. Ali, igrači su uhvatili moje ideje i kad nismo uspio doviknuti, vidio sam da rade ono po treningu, po dogovoru. Šteta što nas je Osijek uhvatio na refule.

Mogu ga igrači opet čuti što im dovikuje s klupe:

- Bez obzira na to, svakako bih volio da igramo s publikom, debi mi prolazi bez navijača, ali iz te kože ne možemo.

Barry i Tudor su u konkurenciji za razliku od Saida koji je upao u probleme i s ovim trenerom. Ako je Said u nemilosti, zato je o Miji Caktašu govorio biranim, najljepšim riječima i to otvara sasvim novu poziciju Caktašu u budućim planovima:

- Potreban mu je mir. Imam jako dobro mišljenje o njemu i ja i cijeli moj stožer. Na njemu bismo puno toga gradili. Caktaš je jako važan kotačić u našoj viziji.

Oreščanin misli puno u svlačionici, individualno, da pridobije igrače za svoju ideju.

Mnogi su treneri pali baš na svlačionici, konstatirala je "sedma sila".

Oreščanin je potvrdio da će se Hajduk postavit "naravno ofenzivno, da dominira".

Spomenuli smo i Petra Bosančića koji je sad u Istri, a bio je u Hajduku "jako pozitivno imam mišljenje o Petru, dobar igračić, želim mu sve najbolje", rekao je Oreščanin.

Protiv Istre Hajduk igra sutra u Poljudu s početkom u 17.30 sati, to je već četvrta utakmica što moraju igrati bez publike, čime će "bijeli" odraditi kaznu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:48