Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

HAJDUKOV VEZNJAK OTKRIO ŠTO IM JE REKAO BURIĆ NA POLUVREMENU, DINAMOV REPREZENTATIVAC 'Imali smo šanse za 2, 3, 4 razlike, ali Hajduku svaka čast'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. studeni 2019. 21:53

Nakon remija Dinama i Hajduka u Maksimiru u 16. kolu Prve HNL oglasili su se i sami igrači.

Među njima je bio i novopečeni hrvatski reprezentativac i stoper Dinama Dino Perić.

"Mislim da smo odradili odličnu utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme. Imali smo šansi za 2:0, 3:0 ili 4:0, ali zabili smo samo jedan gol. A oni su praktički iz jednog šuta na gol zabili za 1:1. Ali nemamo za čime žaliti, fokusiramo se na sljedeću utakmicu koja je jako bitna", rekao je Perić.

Još o Hajduku koji se dobro branio.

"Ma svaka im čast, dobro su se branili. Ali za derbi mislim da smo zaista odigrali odličnu utakmicu. Tu su uvijek emocije prisutni. Nismo imali sreće. Takav gol se jednostavno dogodi. Bila je izgubljena lopta, pogodi te u ruku i bože moj, idemo dalje", dodao je Perić.

VIDEO: Tomo Ničota

Sličnog razmišljanja bili su i Dominik Livaković i Bruno Petković.

"U prvom poluvremenu pokazali smo svu svoju nadmoć, bilo je čak i više prilika za nas nego u onoj utakmici protiv Rijeke na Rujevici. Ali lopta jednostavno nije ušla u mrežu. Idemo dalje, siguran sam da će nam se ove propuštene prilike negdje vratiti. Naravno, teško je prihvatiti taj rezultat s obzirom na ono kako je sve izgledalo na terenu, ali isto tako moram kazati da je igrač utakmice vratar Hajduka Marin Ljubić. Eto, u te dvije posljednje utakmice na Maksimiru, protiv Šahtara i Hajduka nismo imali sreće, bilo bi krasno da sve to okrene u Milanu - objasnio je Livaković.

​Najbolji igrač Dinama na derbiju Bruno Petković, koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, kazao je:

"Ovaj rezultat moramo prihvatiti kao i svaki drugi. Sigurno da možemo biti zadovoljni našom igrom, ali rezultatom ne. Utakmicu smo otvorili odlično i nastavili smo tako tijekom cijelog prvog poluvremena. Maksimalno smo dominirali, Hajduk praktički nije imao pravu priliku. Ali to vam je tako u nogometu, pa nekad smo i mi znali izvući bodove tamo gdje ih možda nismo zaslužili. Sve u svemu dosta toga se može naučiti iz ove utakmice", zaključio je Petković.

Oglasio se i hajdukovac Anthony Kalik.

"Teška utakmica, jako borbena. Na kraju smo zadovoljni bodom", rekao je Kalik.

Što vam je prolazilo u glavu nakon prvih pola sata?

"To smo i očekivali od njih, da će prvih pola sata biti jako teško i da će nas napast."

VIDEO: Tomo Ničota

Otkrio je i što je trener Burić rekao na poluvremenu.

"Rekao je samo mirno u glavi i mirno na loptu. Da se držimo našeg plana", dodao je hajdukovac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:40