Nikola Vilic / CROPIX
PIŠE Z. REIĆ

HAJDUKOVA AGONIJA S 'otpacima' se ne može napraviti rezultat: Ovo na Poljudu ne pamte 11 godina, a najgore tek dolazi

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 03. ožujak 2016. 17:12

Samo u najcrnjim slutnjama, onih pesimističkih navijača Hajduka, predviđan je ovakav start Hajduka u nastavak prvenstva: samo četiri boda od 12 mogućih! Tih 2-2 protiv Osijeka može se protumačiti jedino kao poraz, gubitak više od dva boda. Pa tako loše "bijeli" nisu startali u proljeće od početka dominacije Dinama. Proljeće 2006., 2007., 2008. po sedam bodova, 2009. deset bodova, 2010. i 2011. opet po sedam bodova, 2012. osam, 2013. svega šest, 2014. devet i 2015. opet samo šest.

Vjerojatno to nije sve, čini se da najgore tek dolazi, jer po svemu ne vidi se izlaz iz problema, trener Damir Burić ne može od otpadaka napraviti respektabilnu momčad. A stvari su jednostavne: kako je tandem Marin Brbić & Goran Vučević sijao, tako sad klub žanje.

Ostavimo po strani senzacionalnih 25.000 članova, također pustimo priče o marketinškim zadivljujućim rezultatima, zaboravimo parade o spašavanju stoljetne murve i raznim suradnjama s vaterpolistima, alkarima, studentima, u fokusu mora biti osnovna aktivnost: prva i druga momčad "bijelih", ali i omladinski pogon. A tu su rezultati loši, pa što je najružnije čini se nemogućim ostvariti neki zaokret.

Ostaje pledirati za strpljenje, ono jobovsko, nadati se da je vodstvo Hajduka u stanju do kraja sezone povući prave poteze kako bi se momčad ojačala i ne bi pala u nezamislivo, za splitski klub, plutanje od trećeg do šestog, sedmog mjesta.

Prvi element o kojem na Poljudu moraju razmisliti su prečeste ozljede igrača, zatim se treba fokusirati na razinu kvalitete kadra, posebno kod onih koji su hoćeš-nećeš predobro plaćeni za hrvatske uvjete. Konkretno: Franck Ohandza je, nažalost, opterećen ozljedama, dva došljaka iz Ukrajine - Maksim Bilyi i Artem Radčenko su promašaji, Ante Roguljić na posudbi je veliko razočaranje, Hrvoje Milić nije ni iz bliza igrački lider kako se vjerovalo, Manuel Arteaga i Nicolas Velez ostaju zagonetke, Julian Velazquez je podložan ozljedama, na Poljudu vlada praksa koja bi se mogla definirati porukom "nogometaši se primaju i otpuštaju svakog dana".

Eto, sad se vidi što znači prodavati igračku supstancu, a pritom ne osiguravati adekvatnu transfuziju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:08