REUTERS/Stringer / REUTERS
DVIJE ASISTENCIJE

HAJDUKOVAC NAKON SJAJNOG DEBIJA ZA VATRENE 'Nisam mogao sedam dana spavati, a doček je bio kao da smo najveće zvijezde'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. siječanj 2017. 19:27

Vratio se Fran Tudor iz Kine. Ne, nije ostao da Dalekom istoku, premda su njegove igre za reprezentaciju Hrvatske bile upečatljive. U debitantskom nastupu za Vatrene upisao je dvije asistencije, profilirao se kao spretno i brzo desno krilo na kojeg treba obratiti pozornost u budućnosti.

- Sve dobro zvuči, ali ne mislim o Kini. Svakom mladom igraču važnije afirmirati se u svom klubu, pa zatim realizirati angažman u Europi. Da pomognem sebi i klubu - kazao je Tudor koji se jučer priključio pripremama Hajduka.

NANNING, CHINA - JANUARY 11:  Leonardo Valencia (R) of Chile challenges  Fran Tudor of Croatia during the 2017 Gree China Cup International Football Championship match between Croatia and Chile at Guangxi Sports Center on January 11, 2017 in Nanning, China.  (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
Lintao Zhang/Getty Images / Getty Images

Muke sa spavanjem

Kako je bilo u Kini, kakve su impresije o najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, o razini igre na turniru.... Puno je pitanja na koja je Tudor odgovarao u jednom dahu, jer China Cup je bio veliki doživljaj za 21-godišnjeg Zagrepčanina u dresu Hajduka.

- Najteže je bilo s vremenskom razlikom, trebalo je vremena da se priviknem. Nisam sedam dana pošteno odspavao noć u komadu. Čim sam se vratio kući, prvo sam se dobro naspavao. Doček u Kini je bio kao da smo najveće zvijezde, impresivan. Spremali su se Kinezi za Modrića, Mandžukića pa je osiguranje ostalo na tom nivou. Ljubaznost na razini, za Kineze smo mi bili najveće zvijezde, tako su nas prihvatili. Igra? Veći nivo nego što sam inače imao priliku igrati. Čile je bio sastavljen od iskusnijih igrača, imali su sedam-osam reprezentativaca iz prve momčadi, a mi smo imali samo Pivarića, Antolića i Livakovića iz redovnog kadra. Ali, pružili smo najbolji nogomet u oba susreta.

Football Soccer - China v Croatia - 2017 Gree China Cup International Football Championship Third Place Match - Nanning, China - 14/ 01/17. Luka Ivanusec (3rd L) of Croatia celebrates with team after he scores. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS- THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA.
REUTERS/Stringer / REUTERS

Kada se povuče crta, sve zbroji i oduzme, kakav je ukupni dojam?

- Prezadovoljan sam svojim nastupom, igrao sam iznad očekivanja. Potvrdio sam da je krilna pozicija moja najbolja. Uostalom, i protiv Rijeke sam pred nepune dvije godine debitirao zgoditkom, pa na kraju sezone asistirao za Malokua protiv Splita. Uvijek se najbolje osjećam na desnom krilu. Ali, najvažnije je da sam opravdao povjerenje izbornika. Jer, bez obzira kakva je reprezentacija, u kojem sastavu igra, uvijek treba imati respekt kada si u nacionalnoj vrsti.

Prvi dio kalendarske godine puno bolji nego drugi. Bilo je više šanse za Tudora u prošlom prvenstvu kod trenera Burića kada je sezonu završio kao drugi strijelac kluba sa sedam pogodaka, čemu je dodao i devet asistencija. Igrama na China Cupu ponovno je podigao letvicu i nakon jesenskih pet pogodaka i pet asistencija, velika su očekivanja od Tudora na proljeće.

- Očekuje se puno od mene, ali očekujem i ja veću minutažu, moram to iskreno priznati. Na treneru je da prepozna moj rad, a ja ću mu vratiti boljim igrama.

Split, 210716.
Stadion Poljud. 
Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige izmedju HNK Hajduk - CSMS Iasi.  
Na fotografiji: Fran Tudor slavi nakon pogotka.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX / CROPIX

Vratar nije problem

Možda na ljeto uslijedi i prodaja, je li odlazak u Kinu nešto promijenio u tom segmentu?

- Igrač sam Hajduka do ljeta 2019. i koncentriran sam isključivo na nastavak sezone. Ali tko ne bi volio da jednog dana budemo sretni i ja i Hajduk s dobrim transferom.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Brazilac Jefferson neće u Izrael, u Maccabi Haifu, koji je pokazivao interes za Hajdukova defenzivnog veznjaka.

Spominjala se mogućnost da Jeff ove zime napravi transfer, baratalo se svotom od 1,3 milijuna eura odštete, ali neće biti ništa od toga jer je Maccabi pronašao rješenje na toj poziciju angažiravši njemačkoga Kosovara Enisa Kalushija iz Nürnberga. Znači, Jefferson će biti na listi putnika za odlazak na pripreme u Tursku jer od njegova transfera zasad nema ništa.

Split, 161016.
Svecano potpisivanje prijenosa dionica izmedju tvrtke Tommy i udruge Nas Hajduk na splitskom Narodnom trgu (Pjaci) istom mjestu gdje je 1950. godine osnovana Torcida. Udruga Nas Hajduk preuzela je od Tommy 24,78 % hajdukovih dionica i sada ima kontrolni paket dionica. Na fotografiji: Ohandza i Jefferson
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Plan struke Hajduka na čelu s trenerom Joanom Carrillom je da na pripreme ode 28-29 igrača, što znači da će iz kadra koji trenutno broji 35 igrača, netko morati otpasti. Josip Bašić i Marko Bencun treniraju odvojeno, njih dvojica vjerojatno neće u Tursku nego će se po posebnom programu spremati u Splitu kako bi se do kraja oporavili. Otklonjena je napokon i neizvjesnost što će biti s Franckom Ohandzom, koji je produljio ugovor do 2018. i sada više nema dvojbe da će ići sa suigračima u Tursku.

Inače, za danas je u Odjelu za članstvo u 13.30 sati predviđeno druženje s navijačima dvojice svježih reprezentativaca, Frana Tudora i Josipa Juranovića, koji su nastupili za Hrvatsku na nedavnom China Cupu.

Linker
20. travanj 2024 07:39