Tom Dubravec / CROPIX
SLIJEDI VELIKI DERBI

HAJDUKOVCI SLOŽNI NAKON POBJEDE 'Bila je to jako teška utakmica', jedan od najboljih pojedinaca: 'Nadam se da će nam protiv Dinama biti lakše'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. prosinac 2018. 10:10

Hajduk je uz dosta muke stigao do 3:1 pobjede protiv Istre nakon preokreta i iz jedanaesterca koji će biti pod povećalom sudačkih stručnjaka, ali na kraju je ispalo rezultatski izraženo, premda je Istra imala šansu za 2:0. Hajdukov novi trener dobio je što je želio u bodovnom smislu, ali prostora za napredak u igri ima još puno.

Tako je Hajduk dobio malo samopouzdanja nakon ispadanja iz Kupa te pred derbi s Dinamom u Maksimiru u koji ulazi s velikim bodovnim zaostatkom. No pobjeda protiv Istre jučer došla je kao melem na ranu nakon Osijeka, a Bijeli, premda još zaostaju na ljestvici, sanjaju da na proljeće mogu doći do europskoga natjecanja.

Jedan od strijelaca u pobjedi Hajduka bio je stoper Stipe Vučur.

- Bila je jako teška utakmica jer je i Istra bila jako defenzivno postavljena cijelu utakmicu. Mi smo pokušavali pronaći rupe u njihovoj obrani, ali nije bilo nimalo lako, možda smo ponekad odigrali brzopleto. U prvom smo poluvremenu uspjeli iskombinirati dvije-tri prilike, ali nastavak nije počeo dobro za nas, po meni je to bio jako čudan gol. Ali mislim da smo pokazali karakter i dobru reakciju, izjednačili smo i onda kreirali još više napada te na kraju zasluženo pobijedili. Drago mi je zbog pogotka, ovo mi je prvi gol za Hajduk, pa je stoga i poseban. Drago mi je, ali još mi je draže da smo pobijedili. Šteta što su Juranović i Ivanovski dobili kartone, svaki nam je igrač bitan. Derbi u Maksimiru? Iza nas je težak tjedan, dva gostovanja, puno smo putovali. Najvažnije je da se sada odmorimo i osvježimo pa ćemo analizirati Dinamo, a vjerujem da ćemo biti dobri - kazao je Vučur.

U veznoj liniji Hajduka igrao je Bassel Jradi, koji se dosta dodavao napadu. Bio je sretan zbog pobjede.

- Oni su bili jako defenzivno orijentirani, bilo je jako teško igrati. Uvijek je teško igrati protiv ovako orijentiranih momčadi, a pogotovo nakon što su zabili gol. No onda smo mi pokazali timski duh, borili smo se cijelu utakmicu, vratili se i dobili utakmicu. Imali su oni šansu za 2:0, da su zabili, bilo bi jako teško. Mi smo imali dosta prilika, ja osobno puno, mislim da bi mi dobro došao pucački trening da to popravim. Time nisam zadovoljan, ali važno je da smo pobijedili. Nadam se da će nam protiv Dinama biti lakše, oni se neće toliko braniti, napadat će i oni i mi - rekao je Jradi.

Najbolji je u redovima Istre bio Adrian Gonzalez Fuentes.

- Na kolektivnoj razini odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, dobro smo branili napade, zabili i imali prigoda da zaključimo utakmicu. Međutim, pobjeđuje onaj koji je postigao više golova. Nama su presudile greške koje smo napravili. Zabio sam, sretan sam no ostaje mi gorak okus zbog poraza. Trener me izvadio jer sam dosta trčao, bio sam umoran. Što se penala tiče, s klupe mi se činilo da nije bio, Grujević nije gurao suparničkog igrača straga. Po meni, to nije penal - poručio je Fuentes.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:15