Tom Dubravec / CROPIX
'SVE ĆETE VIDJETI U NEDJELJU'

HAJDUKOVCI VEĆ DUGO NISU DOBILI OVAKO OŠTRU PORUKU IZ ZAGREBA Pobijedit ćemo Hajduk, skinuti ga s trona i onda ništa više nije nedostižno!

LOKOMOTIVA Direktor Božidar Šikić zrači optimizmom uoči nedjeljnog dvoboja s Hajdukom u Kranjčevićevoj i najavljuje slavlje svoje momčadi
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. listopad 2019. 00:19

Reprezentativna je stanka prorijedila i Lokomotivu, trojica igrača odazvali su se pozivima svojih nacionalnih Saveza. Cokaj i Mersinaj bili su pozvani u mladu reprezentaciju Albanije (do 21. godine), a Lirim Kastrati u A selekciju Kosova. U utorak su snage odmjerile baš mlade vrste Albanije i Kosova (2:1), Cokaja je u 90. minuti zamijenio Mersinaj, a iako je bio pozvan u A reprezentaciju, Lirim Kastrati odigrao je svih 90 minuta za mladu selekciju svoje zemlje.

Zanimljivo, u mladoj selekciji Kosova postoji još jedan Lirim Kastrati! Mlađi je dva tjedna od Lokomotivinog, nije napadač nego obrambeni igrač i pod ugovorom je s Bolognom! I ta dva Lirima Kastratija nisu ni u kakvoj rodbinskoj vezi, a Lokosi očekuju da im se na Kajzericu vrati ‘pravi’ Kastrati, njihov sjajni napadač...

I uvijek se postavlja upit kako će momčad reagirati nakon reprezentativne stanke, uvijek je to ‘dvosjekli mač’ i nema nikakvog pravila - gdjekad se zaigra bolje nego prije prvenstvenog prekida, ali nerijetko dođe i do pada u razini igre.

Direktor Lokomotive, Božidar Šikić, kaže:

- Doista nikad ne možete znati kako će momčad reagirati nakon prvenstvene stanke. O mnogo toga ovisi hoće li momčad izgledati bolje nego do tada, ili će, pak, pasti u formi. Mi smo sad bili bez trojice igrača, od toga su dvojica standardni, vidjet ćemo u nedjelju kako se taj prekid općenito odrazio na našu formu - kaže Šikić, ocijenivši dosadašnji učinak, šestu poziciju s 15 osvojenih bodova, svoga kluba:

- S obzirom da iza sebe već imamo po dva okršaja s Dinamom i Rijekom, nije to ni tako loše. U sredini smo, tu smo negdje sa svima iznad nas, na bod-dva, samo nam Dinamo i Hajduk opipljivije bodovno bježe. Ali, svladamo li u nedjelju Hajduk (Kranjčevićeva, 17.30 sati, op. a.), ništa neće biti nedostižno!

Neizvjesno do kraja

Može li Lokomotiva svladati Hajduk i ‘skinuti’ ga s ligaškog trona?

- Zašto ne bismo mogli? Pa naravno da možemo! Imamo dobru, kvalitetnu momčad i kad odigramo na razini svoga potencijala, onda možemo svakoga pobijediti! Znamo da nas čeka težak, vrlo težak okršaj sa Splićanima, na razini utakmica s Rijekom i Osijekom, ali nadamo se najboljem. Želimo tu pobjedu, imamo opipljivu kvalitetu i nikome ne priznajemo da protiv nas ima više šansi za uspjeh u Kranjčevićevoj. Naši su igrači motivirani, dolazak Hajduka svakako budi adrenalin i očekujem da ćemo odigrati odličnu utakmicu protiv dobroga Hajduka. I nadamo se pobjedi...

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Može li Lokomotiva ove sezone ostati u utrci za plasman u Europu do zadnjeg kola?

- To je naš ovosezonski cilj i vjerujem da će ta borba biti neizvjesna do kraja. Mnogo će toga ovisiti i o zimskom prijelaznom roku, uspijemo li se pojačati na mjestima u momčadi na kojim smo zasad ‘tanki’, tada sam siguran da ćemo do zadnjeg kola biti ozbiljni aspiranti za tu europsku poziciju. I ovako imamo dobru momčad, a dođe li neko pojačanje, tada će taj cilj biti kudikamo lakše ostvariv.

A jeste li zadovoljni igračima koje ste doveli ovoga ljeta? Kako ocjenjujete nastupe Sammira i novopridošlog društva?

- Sammir nam se zadnji priključio i on će, uvjeren sam u to, iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. On je neprijeporna klasa, nije lako dovesti takvoga igrača. Ostali? Neki su se nametnuli, neki u tome nisu uspjeli. Uvijek je dovođenje igrača rizik, pa nije mali broj klubova koji su nekog igrača platiti desetke milijuna eura, a na kraju su nezadovoljni njegovim učinkom i snalaženjem u novoj sredini. Uglavnom, iskustvo nam govori da su se dosad najviše nametnuli igrači koje smo dovodili iz Dinama, koji su bili naš prvi izbor, ali sve je teže doći do takvih igrača. A nakon dinamovaca, najviše su se iskazali dečki iz naše Omladinske škole i nastavit ćemo funkcionirati u tom smjeru - rekao je Šikić.

Linker
25. travanj 2024 10:10