Stanko Jurić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
'GODI MI USPOREDBA S MUŽINIĆEM'

HAJDUKOVO HRABRO SRCE I VELIKI MILJENIK NAVIJAČA: 'Mogu sve što treba za Hajduk! A volio bih da se Rijeka u subotu otvori...'

STANKO JURIĆ Hajdukov defenzivni desni vezni i ‘mjerna jedinica’ za borbenost uoči jadranskog derbija: 'Većina momčadi na Poljud dolazi s mišlju kako se obraniti, međutim ne znam kakav će biti gard Rijeke'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. travanj 2019. 19:41

Stanko Jurić ima ono što navijači vole. Ostavlja srce na terenu. Kako reče njegov bivši trener Vulić: “Stanko mi je bio kao Frfa Mužinić.” Starije generacije dobro znaju tko je bio Dražen Mužinić poznat po nadimku Frfa. Igrač koji je plijenio svojim angažmanom, igrač koji je išao “glavom na kopačku”. Takav je i Jurić, Hajdukova “mjerna jedinica” za borbenost.

- Godi mi usporedba s Mužinićem, ali daleko sam ja od igrača te velike generacije. Tek sam počeo igrati u Hajduku - skromno će kazati Jurić.

Polako iz sjene

Ne čudi njegova izjava kada se zna kakva mu je životna priča. Od Adriatica preko Dugopolja i druge momčad Hajduka do najbolje ekipe Bijelih. Iako živi u Splitu morao je do Hajduka zaobilazno preko Dugopolja. Prošlog ljeta uspio je ući u prvu momčad Bijelih i u primjernoj sezoni upisao je već 23 nastupa s četiri pogotka i jednom asistencijom u sva tri natjecanja. Polako iz sjene, kada nitko na njega nije računao, izborio se za svoju minutažu. Neće ga pritom zaboljeti ako jedan vikend provede na tribini, a već sljedeći zaigra u prvih 11. Uporan kakav već jest, izjavama se nikada ne ističe, zato će i prije utakmice s Rijekom ponoviti svoju “mantru”.

Sibenik, 311018.
Stadion Subicevac
Nogometna utakmica 1/8 Hrvatskog kupa izmedju HNK Sibenik - HNK Hajduk
Na fotografiji:  Stanko Juric daje pobjednicki gol i slavi
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / CROPIX / CROPIX

- Neću obećavati pobjedu. Nadam se pobjedi, ali moramo biti ponizni i skromni, pa će sve doći.

Tako je prolazio kroz karijeru. Dokazivao se velikim radom s malom medijskom pompom. U Adriaticu je, primjerice, na početku karijere igrao u generaciji s Nikolom Vlašićem.

- Nikola je bio godinu dana mlađi, ali je odmah igrao sa starijima. Bili smo dobra ekipa s Roguljićem, Vlašićem, Prcom... Bilo je tu igrača.

U međuvremenu su im se putovi razišli, a Stanko je sporije napredovao, ali došao je do prvotimca Hajduka. Važna je pobjeda u Kranjčevićeoj ostvarena prošle nedjelje. Važna zbog bodova, međusobnog omjera s Lokosima i samopouzdanjem za jadranski derbi.

- Vrlo bitna, moguće je da u konačnici bude i ključna pobjeda. Drago mi je da sam opravdao trenerovo povjerenje, ali okrećemo se Rijeci. Nemamo više vremena misliti na Lokomotivu - profesionalno će kazati Jurić.

Tvrdo i teško

Tri utakmice s Rijekom ove sezone i tri remija. Dvaput 1:1, jednom 0:0, ali svaka tvrda i teška.

- Nitko se nije do kraja opustio, oprezno su igrala oba suparnika. Uvijek smo gledali neko nadjačavanje u sredini terena.

Jedno od takvih “nadjačavanja” obilježio je i Jurić, pravi čovjek za takve tvrde utakmice gdje se vodi žestoka bitka u sredini terena. Ponio je Jurić epitet igrača zadnjeg remija s Rijekom na Poljudu prošle jeseni.

- Tada je bilo posebno teško, nije bilo navijača. Grozno je igrati na praznom stadionu. Još je kiša padala,vjetar puhao. Uvjeti teški, a nikoga na stadionu. Šteta je što nismo pobijedili, jer bili smo bolji cijelu utakmicu. Možda u subotu okrenemo situaciju, možda dobijemo. Motivirani smo pokazati se pred našim navijačima u što boljem izdanju.

Nakon remija s Osijekom i porazom od Dinama pred 26.000 gledatelja, htjeli bi Bijeli napraviti popravni u velikom stilu. Pobjedom protiv Rijeke. Od klubova s vrha nisu Bijeli ove sezone dobili Goricu, Rijeku ni Dinamo. Prva je prilika u subotu, prigoda da se Hajduk još jače uključi u borbu za treće mjesto.

- Nećemo o tome razmišljati, samo o utakmici. Plasman će doći s uspjesima.

SN

Može i desnog beka

Tako su Bijeli razmišljali ovog proljeća i stigli su do četvrtog mjesta. No, ostalo je još posla za potvrdu europske pozicije koju Rijeka praktički već ima.

- Istina, Rijeka je već osigurala Europu, ali plasman na ljestvici neće odrediti ovu utakmicu. Većina momčadi na Poljud dolazi s mišlju kako se obraniti, međutim ne znam kakav će biti gard Rijeke. Volio bih da igraju otvorenije, ali neću ulaziti u njihove zamisli. Mi znamo što trener očekuje od nas, znamo naše zahtjeve i s optimizmom dočekujemo subotnji dvoboj.

Za kraj jedna zanimljivost. Jurić je danas zadnji vezni, ali karijeru je počeo kao desni bek.

- Mogu i danas igrati desnog beka. Mogu sve što treba za Hajduk.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 11:58