Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
ODLUKA U SRIJEDU

HAJDUKU PRIJETI MAKSIMALNIH 12 UTAKMICA BEZ NAVIJAČA Na Poljudu iščekuju kaznu za incidente u velikom derbiju protiv Dinama

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 02. listopad 2018. 10:16

U Opatiji se i o susretu Hajduka i Dinama razgovaralo, na seminaru oko pirotehnike na stadionima, koji se taman organizirao u ponedjeljak, po naputku, itineraru UEFA...

Među europskim dužnosnicima našli su se i naši funkcioneri, mogli su odmah raspraviti o poljudskom vatrometu, piše Slobodna Dalmacija.

I kakve kaznene mjere poduzeti?

Nećemo prejudicirati, naravno da je u propozicijama navedeno i do 12(?!) utakmica bez gledatelja, ali to je Pravilnik, ne znamo kakav bi Drakon to trebao primijeniti. I kad... Pa prvenstvo je tek počelo...

Disciplinski sudac je Alan Klakočer, odvjetnik iz Zagreba, to ime nije u eteru odavna, navikli smo bili već godinama na Krešimira Vlajčevića iz Zaboka, pa Sašu Pavličića Bekića iz Zagreba... Mijenjao ih je Damir Katić iz Zagreba, a sad je na štihu već neko vrijeme Alan Klakočer, odvjetnik iz Zagreba.

I on je bio u Opatiji jučer, baš kao i povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, koji je bio uživo i na utakmici u Poljudu.

Izvješća su pak djelo delegata Ante Vučemilovića iz Osijeka, uz potrebu dodatnog pojašanjenja, premda su sve činjenice već na stolu, 45 baklji, devet dimnih bombi, pet bljeskalica, 17 topovskih udara o čemu se već pisalo.

Dva su fakta posebno otežavajuća:

- ozlijeđen vatrogasac;

- pogođen Adam Gyurcso, kamenom u glavu s istočne tribine.

U Savezu se priča kako je sve opet otišlo predaleko, pa ipak je pitanje, ne možemo prejudicirati kakva će biti kazna.

Hajduk je ove jeseni stigao do 86.000 kuna globe, nedavno protiv Rudeša za 20 benglaki (pet u terenu), te sedam topovskih udara platili su 18.000 kuna.

Vatrogascima tada topovski udar nije puknuo u ruci.

Ipak, kamenom u glavu igrača, a vatrogascu ode prst, neuobičajeni su prijestupi.

Slijede dvije velike utakmice: Osijek pa Rijeka

Kazna može biti novčana, može se zatvoriti dio tribine, recimo sjever, ne bi bilo prvi put, nije nemoguće da se odrapi neku utakmica bez gledatelja.

Obično se kazne izriču srijedom, dakle sutra, hoće li Alan Klakočer u srijedu već odlučiti ili će taktizirati teško je reći. Neugoda je za Hajduk što je prva domaća utakmica protiv Osijeka već ovog vikenda, a onda iduća je – Rijeka, u vikendu subote 27. listopada. Obje iduće su – velike utakmice.

Osijek, Rijeka??? Što je manja šteta???

Teoretski, stadion se može i suspendirati do donošenja konačne odluke, a Klakočer je dao naslutiti kako bi bilo dobro odluku donijeti prije idućeg prvenstvenog kola, dakle već u srijedu.

Linker
20. travanj 2024 16:02