Vladimir Dugandzic / CROPIX
KRITIČNA MASA NAVIJAČA

'HAJDUKU TREBA TRENER FAJTER, DOSTA JE BILO LUTANJA' KOD LEGENDE BIJELIH VIŠE NE PROLAZI PRIČA O 'NOVOJ ENERGIJI' 'Mi to slušamo već deset godina'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 23. prosinac 2019. 13:13

Drago Ćelić, nekadašnji igrač Hajduka, u svojim je izjavama tijekom polusezone stalno ponavljao da je potreban određeni period kako bi se moglo prosuditi rad trenera Damira Burića koji je u četvrtak dobio otkaz u poljudskome klubu…

- Kada je došao Brbić, bilo je za očekivati da će biti promjena, tako da je bilo i sada očekivano da će dolaskom Stanića i novoga sportskoga direktora isto biti promjena što se i dogodilo. To je u tom smislu logično i očekivano - podvukao je Ćelić.

Kako gledate na rad trenera Burića koji je Hajduk ostavio na drugom mjestu prvenstvene tablice nakon dugog vremena unatoč lošem skoru u gostima i slabijim partijama?

- Stoji da je Hajduk drugi, ali se stvorila nekakva kritična masa među navijačima, loša atmosfera i okruženje oko kluba s obzirom na to da nije imao dobar rezultat u gostima o čemu sam stalno govorio, upozoravao da izvan Poljuda mora biti drugačija igra za stvaranje rezultata. Niz od osam pobjeda na Poljudu nakon dugog niza godina je bio super. No, situacija se, s novim ljudima koji hoće novoga trenera, očigledno promijenila.

Iz Hajduka poručuju da traže novu energiju?

- I to je pitanje što znači nova energija. Novi ljudi su nova energija, a u Hajduku to slušamo zadnjih deset godine uz učestale promjene na važnim funkcijama. Svi su najavljivali novu energiju, pa je bilo opet isto. Treba pričekati i vidjeti što će biti na kraju svega.

Kakav bi novi trener poljudskoga kluba zapravo trebao biti?

- Potreban je trener fajter, trener koji zna situaciju i koji je upoznat s djelovanjem kluba u posljednjih deset godina, koji poznaje okruženje i koji će osvajati trofeje te promovirati mlade igrače. Mora biti sve ono u čemu se lutalo posljednjih deset godina - zaključio je na kraju Ćelić, koji je za Hajduk ukupno odigrao 284 službene utakmice i pritom zabio 27 pogodaka.

Linker
24. travanj 2024 02:15