Screenshot
PIŠE JURICA RADIĆ

HAT-TRICK SINIŠE OREŠČANINA PRIBLIŽAVA HAJDUK EUROPI Trener Hajduka povukao tri zamjene i sve tri sudjelovale u golovima za veliki preokret

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. ožujak 2019. 20:25

Tri zamjene i sve su tri sudjelovale u pogocima za veliki preokret u Koprivnici. Siniša Oreščanin može se pohvaliti kako je pogodio s tri ulaska s klupe za važnu pobjedu u Podravini. Delić je nabacio, a Jurić pogodio. Tudor je u završnim minutama nadoknade stavio pečat na pobjedu pruživši svom treneru veliku satisfakciju.

Europa sve bliže

Pravodobna reakcija s klupe uvijek je odlika pravih trenera. Oreščanin je tek na početku karijere, ali sigurno je da će imati puno razloga da se prisjeti kako je nekoć slavio u Podravini. Utakmicu je započeo u očekivanom sastavu, jer standardnog zapravo i nema. Postoji samo očekivani. Međutim, početkom drugog dijela očekivana jedanaestorica morala je u remont uslijed crvenog kartona Juranoviću. Tudor je bio logičan izbor, kao što je Gyurcso bio očekivani igrač za izlazak.

Poseban je tema Mađar i njegova izdanja, ali bit će vremena da se bavimo i “tamnom stranom” pobjede, da se bavimo igračima koji u kontinuitetu ne pružaju igre na očekivanoj razini. Dakle, Tudor umjesto Gyurcsa, jer se s Tudorom dobiva bek i krilo. Potvrdio je to u dvoboju za drugi žuti Zirduma. Izborio je prekršaj kojim se Hajduk brojčano poravnao na travnjaku. Druga izmjena je Stanko Jurić umjesto Palaverse. Bezrazložno marginaliziran od početka proljeća, Jurić je još jednom potvrdio da je igrač u kojeg treba ulagati. Prošle jeseni zabijao je golove u sva tri natjecanja, ima nešto u tom 22-godišnjaku kojeg je Vulić obožavao, a Oreščaninu na rijetko povjerenje uzvraća na najbolji način. Treća izmjena je Delić umjesto Svatoka koja jasno sugerira napadačko opredjeljenje, jer u 85. minuti kod 1:0 nije Oreščanin više imao što izgubiti.

Sve tri izmjene pokazale su logičnost trenerovih poteza i pobjeda protiv Belupa ima Oreščaninov pečat. Ponekad trener ima sjajne ideje, ali nema sreće. U Koprivnici je Oreščanin imao ideju i sreću, na kraju je zasluženo uzeo i bodove. I sve je bliži četvrtom mjestu, ove zime toliko sanjanoj Europi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:04