Zeljko Hajdinjak / CROPIX
BRILJIRAJU

HIT SEZONE I DALJE IMA NAJBOLJU REALIZACIJU PRILIKA HNL-ov prvoligaški novak sada više nije iznenađenje nego konstanta u eliti

Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. studeni 2018. 14:14

Narodne misli i poslovice u pravilu su mudra vodilja u životu, ali ima jedna koja se često pokaže netočnom. To je ona “što se mora, nije teško”. Mnogo je puta teško, pa i teže od svih očekivanja, i u životu, a pogotovo u sportu.

Pokazalo se to i u petak u dvoboju Gorice i Rudeša u Kranjčevićevoj. Iako u svemu bolja i kvalitetnija momčad, koja je sama sebi nametnula ulogu favorita i to da mora dobiti posljednji i najslabiji klub u ligi, Gorica je jedva uspjela, doslovno iščupavši pobjedu pogotkom Lukasza Zwolinskog u 62. minuti.

- Vjerojatno Špičić ni sam ne zna kako je asistirao Zwolinskom - dokraja je iskren bio trener Jakirović, aludirajući na “balon” koji je sa svoje polovice poslao njegov igrač, a koji je prebacio dva braniča gostiju i umogućio poentiranje poljskoj “lisici u šesnaestercu”, ili, kako kažu Englezi, “fox in the box”. Do tog trenutka njegova momčad nije imala niti jednu ozbiljniju šansu.

- Nisam bez razloga govorio da je Rudeš najvažnija utakmica u sezoni. Iscrpio nas je dvoboj s Hajdukom i nismo imali energiju kakvu smo željeli, pogotovo u prvom poluvremenu. Ulasci Lovrića i Špičića pokrenuli su stvari u željenom smjeru i došli smo do tog gola, iako trebamo biti sretni što neki zalutali metak nije pogodio našu mrežu. Ova dvotjedna pauza dolazi nam kao naručena za regeneraciju - priznaje strateg Gorice, koja i dalje ima najbolju realizaciju prilika u ligi, odnosno najbolji postotak iskorištenosti u odnosu na njihov mali broj (stvara ih u prosjeku oko tri po utakmici).

- Stalno govorim da nema lagane utakmice u ligi i da je u ovom četverokružnom sustavu, praktički, svaka 50:50. Svjesni smo da će doći i pokoji poraz, ali lijepo je da ga nemamo u drugog četvrtini prvenstva, što nam donosi veliko samopouzdanje za nastavak sezone - naglašava Jakirović, čija je momčad u samo pet dvoboja druge četvrtine izjednačila učinak od 13 bodova iz prvog kruga od devet kola.

U preostala četiri igrat će doma s Istrom i Osijekom, a vani s Dinamom i Lokomotivom. Protiv Puljana u sljedećem kolu prvi put u sastavu neće biti Nigerijca Iyaya Atiemwena jer je protiv Rudeša treći put požutio, pa je automatski suspendiran.

- Zna se što Ateimwen znači za ovu momčad, ali moralo se i to dogoditi. Prilika je to drugim igračima da se pokažu, imamo mi još aduta u rukavu. Dobro ćemo se spremiti za preostala četiri kola i nastojati dokazati da smo na pravom putu - uvjeren je Sergej Jakirović, koji je nakon šeste uzastopne pobjede Gorice u gostima igrače počastio s tri slobodna dana.

Linker
17. travanj 2024 00:40