CROPIX
PIŠE D. OLIVARI

HNL IMA NOVU ZVIJEZDU On je bio Osijekov Lionel Messi, a iza sebe je ostavio najbolje adute Rijeke i Dinama. Pravi 'One man show'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. ožujak 2017. 18:15

Muzafer Ejupi jučer je s dva pogotka Hajduku skočio na prvo mjesto najboljih strijelaca HNL-a. S 11 postignutih pogodaka prestigao je Franka Andrijaševića i El Arabija Hilala Soudanija. Ejupi je bio od onih klasičnih junaka utakmica koji rješavaju baš sve. On je bio Messi ili Ronaldo Osijeka, baš sve što je bilo potrebno za pobjedu napravio je taj rasni napadač.

Pomogao treneru

Nad njim je bio skrivljen jedanaesterac, a on ga je velemajstorski pretvorio u pogodak, kod drugog je gola pak kulerski zaobišao Stipicu i još kulerskije loptu poslao u mrežu. Osječka utakmica bila je “one man show” ovog napadača, postao je pravi heroj i junačina trijumfa nad Majstorima s mora.

Itekako je pomogao svojoj momčadi izaći iz krize u koju je upala na početku proljeća: izgubili su tri zaredom, od Rijeke u prvenstvu i Kupu, od Lokomotive u HNL-u. Da jučer nisu pobijedili, možda bi se počelo malo više u klupskim prostorijama razgovarati o treneru Zoranu Zekiću. Znate kako to ide, kad loše krene, najlošije krene trenerima, obično se nađu pred izlaznim vratima... Ejupi je tako jučer svojim golovima Zekića spasio od nagađanja o njegovu budućem statusu.

Hajdukov deja vu

Sasvim je jasno da slijedi vrlo zanimljiva borba za treće mjesto u HNL-u. Osijek je sustigao Majstore s mora, Splićani nisu iskoristili loš proljetni start društva s Drave, nisu im uspjeli pobjeći ili jučer odigrati barem neodlučeno te tako ostati na tri boda prednosti.

Ne može se kazati da je Hajduk razočarao jer je takav slab izgled kluba s Poljuda zapravo deja vu, svojevrsni status quo. S ovakvim igračkim kadrom i trenerom (koji je jučer recimo prepustio Osijeku vođenje i kontrolu igre) ne vidimo nekakvu svjetliju priču u nadolazećim vremenima. Majstori s mora zaista na svakom ogledu iskazuju motiviranost i očitu veliku želju, ali njihovo nogometno je umijeće ipak podosta ograničeno, teško je od nogometaša prosječne vrijednosti izvući nešto više.

Problem je to koji će se sigurno pojavljivati i dalje, u splitskom klubu to sasvim dobro znaju. Naravno, ovaj je poraz u Osijeku svakako loša najava jadranskog derbija s Rijekom slijedećeg vikenda. Da su Bili izvukli barem bod, možda bi tribine ipak bile punije, a ovako, osim vjerne Torcide, teško je vjerovati da će oni obični drukeri Majstora s mora pohrliti na Poljud gledati ovakav Hajduk. Jer ovakva momčad zaista ne nudi nikakvu nadu u bolje sutra. Nažalost, nudi samo još crnje, mračnije dane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:50