Marko Todorov / CROPIX
SLUŽBENO PRIOPĆENJE

HNS KOMENTIRAO PRIGOVOR IZ SPLITA KOJI JE PODIGAO PUNO PRAŠINE 'Suze mladih hajdukovaca su razumljive kao i one Vatrenih nakon poraza u finalu SP-a'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2019. 13:38

Puno je prašine podigla nedavno odigrana utakmica pionira Hajduka i Osijeka. U finalu Hrvatskog kupa Osječani su slavili s 3:2, a sami susret obilježila je nervoza, ali i pojedine odluke koje je donio sudac Ante Čuljak.

S poljudskog kluba stigle su oštre kritike na kriterij, posebno na dodjelu dva crvena kartona njihovim igračima.

"Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji. Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli", stajalo je, između ostalog, u priopćenju iz Splita.

Sada je na cijelu situaciju stigao i službeni stav HNS-a čije priopćenje prenosimo u nastavku članka:

"Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su, stoga, suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva. K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu te smo ponosni na njihove uspjehe.

Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito.

Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a.

Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate.

Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu.

Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka.

Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat", stoji na službenoj stranici Saveza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:12