Damir Krajac / CROPIX CROPIX
BEZ PRIGOVORA NA SUĐENJE

'HTJELI SMO VAR, IMAMO VAR! NAVIJAČKA DIOPTRIJA JE DRUKČIJA' Gazda Rijeke o 'uroti': 'Znate kada su vještice prestale spaljivati, tako je i sa sucima'

RIJEKA Damir Mišković nema prigovora na suđenje u Velikoj Gorici, naprotiv, tvrdi da je tehnologija uvedena u nogomet ‘odlična stvar’ iako ubija ‘emocije’
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 19. veljača 2020. 00:13

Sergej Jakirović gospodar je turopoljske ravnice. Rijekini treneri zapamtili su ga i na Rujevici. Nedjeljni remi Gorice i Rijeke prvi je nakon što je Rijeka izgubila pet puta zaredom... U Velikoj Gorici abdicirao je Matjaž Kek nakon pet i pol godina. Jakirović je dobio Keka, Bišćana i Rožmana...

Nije bilo golova u posljednjem ogledu, ali Simon Rožman, Rijekin trener, veoma dobro je pripremio utakmicu, “svoje ratnike” za turopoljsku bitku, ali i pročitao Jakirovića. Rijeka je do odmora mogla riješiti utakmicu. Nevjerojatno je što su promašili Čolak i Lončar, pa Halilović...

Sinonim za poštenje

U sudačkom vremenu ukazao se Čolak, u mrežu skrenuo Štefuljev centaršut, ali oglasio se VAR... Ruka! U dvadeset sekundi od slavlja do očaja... Okrutnost video tehnologije.

- Ruka je bila! Što možemo. Gledao sam i sliku. Je li dotaknula ruka loptu ili je bilo blizu? Ako ćemo biti dosljedni - bila je ruka. Navijačka dioptrija je, razumljivo, druga, za njih je gol regularan. Nitko ništa nije vidio. Zbog toga VAR i postoji. Otkrio je Čolakovu ruku, uzeo nam je dva boda, ali u konačnici VAR je sinonim za poštenje, vratit će nam dugove. VAR je odlična stvar, istina, ubija neke emocije, ali će pogreške svesti na minimum. Sada je VAR vidio ono što nije vidio sudac Jović. Trebat će svima vremena da se svi uigraju, ali htjeli smo VAR, imamo VAR! - govori Damir Mišković, koji je utakmicu gledao na internetu negdje na Bliskom istoku.

Rijeka, 080819.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka HNK Rijeka - Aberdeen FC.
Na fotografiji: Damir Miskovic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX CROPIX

Rijekin je predsjednik zadovoljan onime što je Rijeka pokazala u Velikoj Gorici. Treću utakmicu zaredom nije dobila gol, a mogla je zabiti najmanje dva...

- Rijeka je odigrala odličnu utakmicu. Taktički besprijekorno, do izražaja je došla kvaliteta našeg kolektiva, o čemu stalno govorim. Pola momčadi je iz našeg omladinskog pogona. Jer, nakon što su susret počeli Pandur, Štefulj, Smolčić i Lepinjica, na kraju je ušao i Braut. Trener Rožman vladao je situacijom od početka do kraja susreta. Sudbina nam nije još jednom bila sklona. Lopta nije htjela u mrežu... Najvažnije je, međutim, a igramo dobro, da se momčad bori... Zadovoljan sam. S mladim igračima treba strpljivosti, ali ovo je pobjeda naše škole. Ciljevi su jasni, izboriti plasman u Europu i pokušati obraniti Kup. Nema pritiska. Ovo što smo napravili u četvrtfinalu Kupa s Dinamom je priča iz bajke. Potvrda ispravnosti našega puta.

U ponedjeljak je u Hrvata bio zadnji dan prijelaznog roka...

- Vidjet ćemo... Neke stvari nismo uspjeli završiti. Imamo dovoljno igrača, kvaliteta momčadi nije upitana. Doveli smo stopera Galovića, sada Brazilca Piresa i zadržali smo sve bitne igrače.

Lov na vještice

U subotu na Rujevicu stiže Osijek. Nikakva “urota” što su u VAR sobi u Velikoj Gorici bili suci iz - Osijeka, Dario Bel i Miro Grgić.

- To je lov na vještice. Znate kada su vještice prestale spaljivati, kada su ih prestali spaljivati... Tako je i sa sucima... Navijači imaju pravo na svoju filozofiju. Nažalost, Čolak je igrao rukom, nije bio gol. Zanimljivo će biti u subotu na Rujevici. Osijek nam je dužnik, u dvije utakmice uzeli smo samo bod, a sada nam je i konkurent za drugo, treće mjesto... Pobjeda je naš jedini i isključivi cilj. Očekujem da dobro popunjena Rujevica podrži momčad. Neka dođu svi u bijelom... Posljednja tri susreta pokazala su kvalitetu, snagu kolektiva, zaboravimo onu jadnu predstavu protiv Lokomotive na startu, ali ova momčad zaslužuje podršku. Donijet će nam još radosti i veselja. Prvenstvo je dugo, izjednačeno i uzbudljivo. Cijela HNL-a podignuta je na višu razinu.

Osijek je Riječanima na putu i u Kupu. Na Rujevici će, naime, gostovati u polufinalu 18. ožujka. Bit će to dva dana prije osme obljetnice “Miškovićeve vladavine”, na Kantridi i Rujevici.

- Zadovoljan sam ostvarenim u svakom pogledu. Od sportskih uspjeha, pet trofeja, do infrastrukture. Prezadovoljan i kako klub funkcionira danas i pravcem kojim ide... Pobjeda nad Osijekom u polufinalu Kupa bila bi zahvala navijačima za vjernost svih ovih godina. Za četvrto finale Kupa u osam godine. Rekao sam davno, draže mi je osvajanje Kupa od drugog mjesta u prvenstvu. Jer Kup je - Kup! Trofej. Kvalifikacije Lige prvaka? Topovska hrana...

Vjera u igrače

Tri utakmice zaredom jedan od najboljih igrača je Darko Velkovski. Kladili ste se na njega... Rekli da ćete mu se osobno zahvaliti ako ne proigra.

- Svakome treba dati šansu. Velkovski je imao previše problema s ozljedama, sada je zapovjednik obrane, igra bez pogreške. Struka ga ne bi dovela da nije kvaliteta. Odigrao je gospodski sve tri utakmice. Moramo vjerovati u igrače, on je najbolji primjer, davati im podršku. Kada se vrate oni koji su sada ozlijeđeni, bit ćemo još jači - rekao je Mišković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:29