Split, 210719
Stadion na Poljudu.
Utakmica 1.kola 1.HNL Hajduk - Istra 1961
Na fotografiji: igraci Hajduka
Foto: Vojko Basic / Cropix
Vojko Basic / Cropix

NEMA EKSPERIMENTIRANJA

'I KAD GUBE I KAD TUKU UVIJEK VJERNI SVOM HAJDUKU', Navijači došli podržati 'Bijele' i nakon šoka u Europi, novi trener dočekan velikim pljeskom

AUTOR:
  • Dražen Kuzmanić

 • OBJAVLJENO:
 • 22.07.2019. u 08:07

 • Samo tri dana nakon šokantnoga ispadanja od Gzire United, čime se Hajduk oprostio od Europe u 1. pretkolu, razumljivo je bio slabiji posjet na Poljudu.

  Poraz i ispadanje razočaralo je navijače, pa tako umjesto još jednog ekstra posjeta koja bi Bijelima dao poticaj prije nesuđenoga puta u Latviju kod Ventspilsa, pojavilo se manje ljudi. Istina, ni Istra nije protivnik koji puni stadione, no bilo je malo ljudi za poljudske prilike.

   

  Protiv Gzire je na otvaranju bilo više od 18 tisuća navijača koji su došli na otvaranje sezone, a na otvaranju domaćega prvenstva nekoliko puta puta manje.

  Ipak, najuporniji su bili oni najvjerniji koji ne propuštaju utakmice ni kada ide loše, a među njima je bilo najviše pretplatnika. Uostalom, novi trener Damir Burić je na predstavljanju rekao da dobrim igrama momčad mora ponovno pridobiti povjerenje i podršku navijača.

   

  Momčad Hajduka na predstavljanju je dobila pljesak, a nešto jači bio je za novoga trenera Damira Burića kojega je sva sila fotoreportera snimala kada je sjedao na klupu Hajduka nakon tri godine. Hajduk je istrčao u tradicionalnoj opremi, u bijelome, odlučeno je da nije trenutak za eksperimentiranje s novim trećim dresom boje lavande koji će tako pričekati neku od idućih, najvjerojatnije, gostujućih utakmica.

  Od samoga starta navijači su pjevali refren "i kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku".

  Iz drugih medija