CROPIX
NAELEKTRIZIRANA ATMOSFERA

I NAJZAGRIŽENIJIM NAVIJAČIMA JE DOSTA Zvižduci, uvrede i prijetnje ispratili igrače nakon novog debakla, ali tko je kriv za teško stanje na Poljudu?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 19:10

Kako su Bijeli dočekani na svom Poljudu na utakmici s Goricom, samo nekoliko dana nakon ispadanja u Europskoj ligi protiv Steaue? Dobro, dok nisu počeli gubiti...

Prije početka publika je pozdravila nogometnu momčad splitskog Sveučilišta, koji su nedavno postali prvaci Europe. Najavljeni su na razglasu i odjeveni u bijelo prošetali su tartan stazom pobravši pljesak publike, a došetali su do sjeverne tribine gdje ih je dočekala Torcida.

Pljeskom su dočekani i igrači Hajduka prilikom predstavlanja, a još veći aplauz pročuo se stadionom nakon minute šutnje koja je održana u čast nedavno preminulog legendarnog igrača Hajduka Zvonka Bege, koji je umro u ponedjeljak. Bego je bio zlatni olimpijac iz 1960. godine, a za Hajduk je igrao 10 godina prije nego što je otišao u Bayern...

Više od 11.000 ljudi skupilo se na Poljudu unatoč ispadanju od Steuae, a da je bilo obrnuto i da su Bijeli prošli u play-off Europske lige, sigurno bi i posjećenost dvoboja s Goricom bila još veća.

No, nakon tužnog kraja europske avanture, prvenstveni ispit s debitantom je privukao samo one najvjernije, koji su otpočetka sa sjevera navijali. Nekoliko tisuća Hajdukovih navijača na sjeveru nisu štedjeli grla, pjevale su se tradicionalne pjesme splitskih tifosa, koji su bezrezevno uz svoju momčad po onoj staroj “i kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku”. Na sjeveru su bili razvijeni i tradicionalni transparenti, koji oslikavaju ljubav prema klubu “Hajduk živi vječno” i “Kontra mraku, kontra sili”.

U 26. minuti su istaknuli poruku, citat legendarnog igrača:

“Ovi danas samo trču, a ni to kako bi tribalo.

Zvonko Bego, počivaj u miru!”

Taman nekoliko trenutaka nakon toga Hajduk je primio gol, no pjesma podrške nije stajala... Tek kada je Gorica bila blizu drugog gola, krenuli su prvi zvižduci i skandiranje “igrajte pi..ice”. Nakon drugog primljenog gola čulo se već pogrdno “j...m vam mater! i “dobit ćete batine”, a na odmor su igrači Hajduka ispraćeni zvižducima...

U 69. minuti je na sjeveru bila bakljada, a nekoliko baklji završilo je i na terenu. Pred kraj se s tribina začulo i “uprava odlazi”, a na kraju su igrači Hajduka otišli do sjeverne tibine na poziv “dođite ovamo, a prema njima je poletjelo nekoliko baklji uz povike “skinite dresove”.

Kada su se uputili prema svlačionici vikalo se “dobit će te batine” i “ vi niste Hajduk”. Neki navijači su vikali i prema loži, čulo se “gdje vam je odgovornost”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:38