HNL

Igor Bišćan: Još sam u formi, ali neću više igrati nogomet - moja karijera je završila!

AUTOR:
 • Tomo Ničota

 • OBJAVLJENO:
 • 08.06.2012. u 14:14

 • I dalje izgleda impresivno, iako je zadnja tri mjeseca izvan pogona, Igor Bišćan nije se opustio. Gledali smo ga na malonogometnom turniru u Domu sportova, linija je besprijekorna, može trčati, ima kondicije. Dobro, nije prošlo puno vremena od zadnje utakmice, tek tri mjeseca, međutim, poznajemo neke koji su vrlo brzo po odlasku s travnjaka nabacili 'trbuščiće’.

  Igor se nakon onog stresnog dana, kad se 'zakačio’ s Antom Čačićem i napustio svlačionicu pod jugom, nije pojavio u Maksimiru. Odaziva se uredno na sve malonogometne humanitarne turnire, međutim, s Dinamom više nema posla. Poslije turnira u društvu sa Silvijom Marićem, Tomom Šokotom i braćom Šimić prebirao po starim vremenima, nasmijavali su sve oko sebe sjećajući se raznih anegdota s priprema i utakmica, imaju štošta ispričati. Marić, Šokota i Šimići već su završili svoje karijere, iznad Bišćana bio je još neki upitnik.

  - Dobro se držim, istina je, nije prošlo puno vremena od zadnje utakmice, još sam u formi. Ali, mislim da je to bilo to, da neću više igrati nogomet. Moja karijera je završila!

  Dane provodi igrajući tenis, svjedoci kažu da može satima i satima udarati po loptici, očito, nogomet više nije u prvom planu. Nagađalo se da bi možda mogao u Rijeku, navodno su s Kantride opet pokušali dovabiti bivšeg Dinamovog kapetana, no nije bilo šanse. Rijeka ga neće dobiti.

  - Ne idem u Rijeku, sigurno! - ponovio nam je.

  Nema, naravno, ništa protiv Riječana, ali jednostavno nema motiva za novi početak. Tek nekakva 'nebulozna’ ponuda s Istoka mogla bi promijeniti razmišljanje, međutim, u 35. takvu je ipak teško očekivati. Kako sad stvari stoje Igor Bišćan je odigrao posljednje minute karijere, odsad će se više bazirati na 'servis-mreža’ igru nego na 'vježbanje prekida’.

  Bišćanovim odlaskom tako je u arhivu otišla još jedna trofejna generacija, jedna od onih povijesnih, koja je vratila nogomet u Zagreb i donijela Ligu prvaka. Iz te je momčad danas aktivan još jedino Mihael Mikić, koji igra u Japanu. Dobro, i Edin Mujčin, ali on ipak igra 'rekreativno’ u Brdovcu.

  Tagovi