CROPIX
UPOZORAVAJUĆI PORAZ

IGOR BIŠĆAN OBJASNIO NEUGODAN PORAZ UOČI ODLASKA U ŠKOTSKU I JOŠ TEŽE UTAKMICE 'Svatko ima neku momčad koja mu ne odgovara, a nama su to baš oni...'

Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 01:02

Trener Rijeke Igor Bišćan opet je morao stisnuti ruku Sergeju Jakiroviću, to je već tri od tri za trenera Gorice u njihovim međusobnim ogledima ove godine. Nema Rijeka recept za agresiju, ali ni taktiku velikogoričkog kluba. Ovoga puta bilo je 2:0, a pogotke su zabijali Ndiaye i Suk.

- Čestitam Gorici na pobjedi, iako mi nismo smjeli primiti onakav prvi gol na kraju poluvremena. U drugom smo pak morali biti kvaliteniji u probijanju bloka, duže održati aktivan rezultat, odnosno ne primiti drugi gol - kazao je Bišćan, koji nije tražio alibi u rotacijama igrača i umoru nakon prve utakmice s Aberdeenom.

- Jest da smo imali u glavi četvrtak i Aberdeen, ali ostaje žal zbog načina na koji smo odigrali drugo poluvrijeme. Prelagano smo pali, premda treba reći da nam njihov način igre ne odgovara. Igra se po zraku i fizički jako, a mi nismo bili dovoljno čvrsti, niti smo bili u stanju odigrati utakmicu da im ništa ne poklonimo, a kada Gorici nešto pokloniš nije dobro. Svatko ima neku momčad koja mu ne odgovara, a nama je to zasigurno Gorica - priznao je Bišćan, koji nije imao raspoloženog pojedinca, koji bi mogao preokrenuti tijek utakmice kao što su to kod Gorice bili izvrsni Ndiaye i Suk.

- Rijeka je čak bila bolja u prvih dvadesetak ili tridesetak minuta, Zwolinski i Ndiaye predaleko su stajali i ubacivali su nam se gosti u međuprostore u sredini, a bojao sam se i prekida jer Rijeka iz njih ima uigrane kombinacije, te smo jednom i prošli 'lišo' nakon kornera - pojašnjava strateg Gorice Sergej Jakirović, kojem je laknulo u sudačkoj nadokandi prvog dijela kada je Gorica iz prve prave šanse povela. Ta realizacija prve prilike krasila ih je i prošle sezone, a ovaj put opet je gol Ndiayea praktički bio presudan.

- Jest, dali smo gol u idealno vrijeme, zaspala im je lijeva strana, a Muhammed, Mathieu i Ndiaye su sve sjajno odradili za vodstvo. Malo smo korigirali igru u drugom dijelu, sačekali smo mi njih i zabili im drugi gol, koji je potvrdio pobjedu - kaže Jakirović, koji je izdvojio učinak Nizozemca Joeya Suka.

- Nedostajalo mu je utakmica jer nije mogao igrati u pripremama zbog ozljede, ali on je naša velika snaga, željeli su ga i drugi hrvatski klubovi, ali tu je s nama i očekujemo još ovakvih partija - zaključio je Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:14