Bišćan
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
DVOBOJ S LOKOSIMA

IGOR BIŠĆAN TESTIRA RIJEKU ZA OKRŠAJ S DINAMOM 'U prvenstvu smo cilj ispunili iako nije isto biti drugi ili treći, ali Kup je ipak nešto posebno'

RIJEKA Danas protiv Lokomotive može i matematički osigurati drugo mjesto, ali fokus je na dvoboju s Modrima
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. svibanj 2019. 16:12

Svaka iduća utakmica je najvažnija, ali... Uoči susreta protiv Lokomotive i dalje se na Rujevici drže često korištene fraze, ali u izjavama trenera Igora Bišćana moglo se iščitati da je finale Kupa protiv Dinama u fokusu, bez obzira što Rijeka danas protiv Lokomotive može i matematički osigurati drugo mjesto.

Doduše, nije da Bišćan ima previše prostora za rotacije. Kada se odbije ozlijeđene, kartonirane i nedovoljno spremne, dolazi se do brojke od 12 igrača (ne računajući vratare) oko kojih će trener Bijelih slagati momčad za Lokomotivu.

- Mislim da je prvenstvo specifična utakmica u kojoj se mi borimo za dojam ili što je moguće bolje mjesto. Kada je u pitanju prvenstvo, mi smo svoj cilj ispunili. naravno, nije isto biti drugi, treći ili četvrti, to je nama samima bitno i više nego bilo kome drugom, ali u prvenstvu u zadnjem kolu možemo popravljati stvari, dok je Kup nešto posebno. Spremamo se kao i uvijek do sada, svaka iduća koja dolazi je najvažnija i kada se dovedeš u stanje da ti nije bitno koja je iduća utakmica, nego se za svaku spremaš maksimalno, tada ćeš napredovati i reći da si ozbiljna momčad - govorio je Bišćan.

Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Ulje na vatru

Iz njegovih se odgovora upravo moglo naslutiti da će današnji sraz protiv Lokosa biti u sjeni onoga što Rijeku tek čeka.

- Minimalno će tri promjene biti silom prilika, možda još koja... Ovisi i o zadnjem treningu, neki osjećaju probleme, vjerojatno ćemo morati pričekati do pred utakmicu da bismo znali u kojoj mjeri i na koga možemo računati.

Istaknuo je Bišćan i da su promjene posljedica ponašanja u Gradskom vrtu.

- To je cijena dolijevanja ulja na vatru. Bit će sigurno promjena iz tog razloga, ali i jer nas čeka jedna još bitnija utakmica iza toga, pa još jedna... Treba uzeti u obzir sve to i izići s momčadi koja će u ovom trenutku biti najkonkurentnija znajući što nas čeka iza te utakmice.

Utakmica protiv Lokomotive može donijeti Rijeci matematičku potvrdu drugog mjesta pa nema dvojbe da bi nakon svega što su Riječani prošli ove sezone bilo razočaranje da ne završe na poziciji koju trenutačno drže.

Split, 200419.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 30. kola 1. HNL izmedju Hajduka i Rijeke.
Na fotografiji: Igor Biscan s igracima.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
CROPIX

- Treba proanalizirati sve i doći do nekog zaključka, ali sigurno da smo u drugom dijelu sezone stalno na drugom mjesto, nakon svega što smo prolazili i borili se bila bi šteta da ne budemo drugi. Ako se ne dogodi, morat ćemo čestitati onima koji će nas prestići, ali imamo dvije meč-lopte, svakakvih kombinacija tu može biti. Treba se koncentrirati na sebe i napraviti sve da budemo tu gdje zaslužujemo biti.

Specifična situacija

Rijeka bi protiv Lokomotive mogla biti jača i za Ivana Tomečaka koji bi mogao participirati u većoj mjeri nego što je to bio slučaj protiv Osijeka, dok kod Gorgona situacija nije idealna.

- Tomečak je dosta dobro i baš sam zadovoljan kako je izgledao, čini se da je on blizu razine pokretljivosti i motorike koju znamo. Alex je nešto malo osjetio nakon utakmice što je i razumljivo zbog specifičnosti ozljede koja te tjera da ideš kroz bol koja se onda postupno smanjuje. Tomečak na lijevom krilu? Zbog specifične situacije morali smo imati nekoga tko može braniti, ali i davati mogućnost izlaska u kontru. Nije isključeno da će možda igrati tu poziciju neki put i u budućnosti.

Kada je riječ o Lokomotivi, trener Rijeke je pun hvale za momčad koja je na posljednje četiri utakmice kompromitirala svoje europske ambicije.

- U svakom slučaju jako zahtjevna utakmica za nas protiv Lokomotive koja je imala određenih problema. Sudeći po zadnjoj utakmici, to je iza njih, vidjela se jedna druga momčad u odnosu na ono što je bilo ranije što je i razumljivo jer vrijede puno više. Momčad je puna potencijala, posebno u igri prema naprijed gdje ima više igrača koji mogu napraviti problem. To znači da ćemo morati biti jako ozbiljni, koncentrirani i kvalitetni da bismo pobijedili Lokomotivu - zaključio je Igor Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:07