Lokomotiva - Rijeka
 Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

IGOR BIŠĆAN ZADOVOLJAN NAKON ŠESTE POBJEDE U NIZU 'Kad gledam iz sitaucije koju sam zatekao u ekipi, ovo danas je ogromna razlika'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. prosinac 2018. 23:27

Nogometaši Rijeke, koji su drugo poluvrijeme imali igrača više, u četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa u utorak su na stadionu u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive slavili sa 2-1 (0-1), te su se plasirali u polufinale.

Lokomotiva je povela u 19. minuti. Nakon ubačaja Lecjaksa u peterac Dejan Radonjić je bio najviši u skoku i glavom trese mrežu.

Kvržić je u 41. minuti mogao donijeti izjednačenje Rijeci, ali u posljednjem trenutku domaći branič Datković izbio je loptu u korner. Tri minute kasnije dogodio se ključni trenutak, igrač Lokomotive Uzuni zaradio je izravni crveni karton zbog oštrog starta na Lončaru, a igrača više Rijeka je uspjela naplatiti u drugom poluvremenu.

U 54. minuti oduzetu loptu u polovici domaćina Heber je pretvorio u pogodak, zabivši sa ruba kaznenog prostora. A pobjedu Rijeci donio je Alexander Gorgon u 65. minuti nakon proigravanja Kvržića.

- Prošli smo na jako teškom gostovanju. Do isključenja je bilo podjednako u polju, ali oni su zabili gol koji im je omogućio da nam dodatno otežaju kroz blok i kontre. Nismo našli način da se približimo njihovom golu. Igra nam nije bila na razini, ali smo barem ostali na minimalnom zaostatku. S igračem više igrali smo kako se igra s igračem više, imali dobar protok lopte, dali dva gola, mogli i više. Potpuno smo zasluženo pobijedili. U prvom dijelu nismo imali taj kvalitetan protok lopte i rješenja i završnoj trećini. I energetski smo bili ispod razine jer to je razumljivo nakon Osijeka. Zato je izgledalo da nismo živi koliko smo trebali biti. Šest pobjeda zaredom? Apsolutno sam zadovljan, što drugo mogu biti. Iz perspektive mojeg dolaska, kad gledam iz sitaucije koju sam zatekao u ekipi, ovo danas je ogromna razlika. Sretan sam i ponosan na dečke, nije jednostavno vratiti se iz minusa, mi smo to napravili dvaput zaredom, kao što nije jednostavno pobjeđivati u nizu. Nadam se da nećemo ti svi skupa prihvatiti kao normalnu stvar jer doći je porazi i lošije utakmice pa je bitno da znamo zbog čega smo ušli u seriju, da nastavimo s napornim radom, u tom slučaju u kontinuitetu ćemo biti dobri - kazao je Bišćan nakon utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:45