Vjekoslav Skledar / CROPIX
PREKRŠIO KODEKS PONAŠANJA

IGOR CVITANOVIĆ PRIJAVLJEN DISCIPLINSKOM SUCU ZBOG POTEZA KOJI JE PODIGAO PUNO PRAŠINE Povjerenik Prve HNL objasnio zašto je odlučio pomilovati igrače

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. svibanj 2019. 21:14

Povjerenik Prve HNL Josip Brezni po službenoj je dužnosti disciplinskom sucu prijavio trenera Istre 1961 Igora Cvitanovića, zbog najava, kao i izjava poslije utakmice u Splitu, da će njegovi nogometaši namjerno dobivati žute kartone kako bi se “očistili” uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Šibenika za ostanak u Prvoj HNL!

- Cvitanović se sad mora o svemu očitovati. Šestorica Istrinih igrača imala su uoči splitske utakmice po dva žuta kartona, a od te šestorice dvojica su bila kartonirana. Gledao sam utakmicu i teško je reći jesu li ti igrači namjerno dobili kartone ili ne, pa će biti amnestirani, nisam ih prijavio - rekao nam je Brezni dodavši i ovo:

- Prije pet godina zbio se sličan slučaj, ondašnji trener Lokomotive Tomislav Ivković rekao je svom igraču Musi da iznudi žuti karton, Musa je to i učinio, pa sam prijavio obojicu, jer je igrač poslušao trenera. Bili su obojica novčano kažnjeni - kaže Brezni.

Cvitanoviću također prijeti samo novčana kazna, zacijelo između 1000 i 5000 kuna, budući da je prekršio Kodeks ponašanja. Nije, dakle, riječ o težem prekršaju, koji bi imao i teže sankcije. Ni Istra kao klub neće biti kažnjena...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:13