CROPIX
BEZ DLAKE NA JEZIKU

IGOR ŠTIMAC OŠTRO PROGOVORIO O POTRESIMA NA POLJUDU 'Najbolje da stadion pretvore u diskoteku i da toče pivo, možda bi u tome bili uspješni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 22:49

Hajduk je jako loše otvorio novu sezonu. Nakon odigrana četiri Prve HNL kola Bijeli su još uvijek bez pobjede, a proteklog su se tjedna oprostili i od Europe nakon što je u dvije utakmice od njih bolja bila rumunjska Steaua.

Pravi šok uslijedio je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici u prvenstvu kada je sa Poljuda sva tri boda odnio novi prvoligaš Gorica. Situacija na Poljudu nije bajna, a svoje je mišljenje za RTL dao je i Igor Štimac, bivši prvi čovjek kluba.

- Nije važna utakmica s Goricom, sve što se događa na terenu zadnjih tjedana, mjeseci, posljedica je neznanja upravljanja jednim sportskim društvom kao što je Hajduk. I drago mi je da su ovi momci koji su upirali prstom u sve bivše uprave optužujući ih za lopovluk i tko zna što, sjeli na naša mjesta i vidjeli koliko je fino tu sjediti i koliko ne znaju.

Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

- Sam trener, njegova ostavka i sve što se događa, nebitni su. Uopće nije pitanje struke, jer ista ova struka je prošle godine u delikatnom trenutku pokazala da može i da zna. Međutim, tu struku nije pratilo upravljanje klubu na pravi način. Ni u jednom segmentu se treneru nije izašlo u susret, prodavani su mu igrači pred najvažnije derbije, tjeran je predsjednik lani pred najvažnije utakmice... Sve vam to govori da klub vode i da njih biraju oni koji nemaju pojma o tome što Hajduk treba biti. Drago mi je da su se uvjerili u to koliko je to teško.

- Govorim o 'Našem Hajduku'. Oni su ti koji odlučuju, upravljaju, troše desetke milijuna eura već godinama na svoje neznanje, improvizaciju. Klub nema nikakav poslovni plan, nikakvu viziju kako doći do onoga što bi oni željeli. Radi se o čistom neznanju.

Prijetnje sa Sjevera?

- Nisam pobornik nikakvih prijetnji, terora i prisile. Ali ako treba prema nekome upirati prstom onda su to vodeći ljudi kluba. To su oni koji su jučer držali predavanje na skupštini o nekakvim brojkama pokušavajući pravdati svoj nerad i neznanje. Oni su glavni koje treba za onu stvar objesiti na Rivi pa da ih svatko usput može pljucnuti da vide što su zaslužiti za svojih sedam godina upravljanja klubom.

Udruga Naš Hajduk je imala sjednicu na kojoj se većinu vremena raspravljalo o otvaranju puba, je li vrijeme u ovom trenutku pričati o tome?

- Najbolje da stadion pretvore u diskoteku i da toče pivo tamo i prestanu se igrati utakmice, možda bi u tome bili uspješni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:34