Screenshot: Facebook
NA POLJUD STIŽE GORICA

IGOR TUDOR UOČI OKRŠAJA PROTIV 'CRNE MAČKE' ZA SPLITSKI SASTAV Hajdukov trener nagovijestio promjene u sastavu i poslao poruku navijačima

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. veljača 2020. 15:25

Hajduk u subotu na Poljudu igra susret 23. kola HT Prve HNL protiv Gorice, a ususret utakmici trener Bijelih Igor Tudor obratio se medijima.

Odmah na početku dočekalo ga je pitanje o utakmici sa Slaven Belupom, prenosi Slobodna Dalmacija.

Što se konkretno dogodilo u Koprivnici?

- Dogodio se crveni karton i to je promijenilo sve. Do tada smo imali 1:0 i da igrač nije bio isključen, siguran san da bismo uzeli tri boda.

Jeste li izvukli pouku?

- Pouka se izvlači svaki dan, svaki trening. Svaki trener griješi svaku utakmicu, nema utakmice koju sam završio, a da si nisam rekao da sam nešto pogriješio. A rezultat je taj koji diktira mišljenje većine ljudi. Primjerice, da sudac nije dao Juriću prvi žuti, što nije trebao, i da smo pobijedili, vi biste sada pisali kako sam donio dobru odluku. Ali nebitno, nemojmo se vraćati u prošlost, idemo dalje. Cilj je napraviti standardizaciju ekipe i to je trenutno prioritet.

Kakva je situacija s viroznim igračima?

- Viroza je prošla, liječnici su dobro odradili svoj posao i svi igrači koji nisu bili u Koprivnici normalno su trenirali ovog tjedna.

Stanić je govorio o pojačanjima. Koliko ste vi zadovoljni pojačanjima?

- Mario je sve jučer rekao, imamo prilično slična razmišljanja kada je to u pitanju tako da bih ništa više dodavao.

Gorica?

- Neugodan protivnik. Tradicionalno su dobri i tvrdi, dobro vođeni, ali mi smo fokusirani na nas.

Kako ćete se postaviti sutra? Hoćete li napasti ili?

- Bitno je standardizirati momčad, to je neminovnost ako želimo napredovati. Sutra će se vidjeti neloših stvari, imamo svoju priču i naš način igranja i željno očekujemo sutra utakmicu.

Hoćete li mijenjati sastav u odnosu na Koprivnicu?

- Bit će nekih promjena, da.

Gorica je poprilična nepoznanica, jer i oni su dosta mijenjali sastav. Što možemo očekivati od njih i imaju li pravo Kalik i Špikić igrati sutra?

- Imaju pravo igrati i želim im da odigraju lošu utakmicu. Gorica je neugodna i tvrda ekipa koja igra dobru obranu,a neugodni su u prekidima. Pogledali smo sve njihove utakmice i bez obzira na to što su mijenjali dosta igrača, trener je isti i vjerujem da neće biti previše iznenađenja.

Poruka za navijače Hajduka?

- Ja ih pozivam da dođu i da podrže ovu momčad u stvaranju. Mislim da će momci, kao i uvijek, dati sve od sebe, jer guštaju igrati kod kuće. Ljudi vole ovaj klub i pozivam ih da sutra dođu napraviti dobru atmosferu.

Kako objašnjavate Stanićevu izjavu da mladi momci imaju pritisak kada istrče na Poljud?

- On je mislio na određene mlađe igrači, što je i normalno. Mislim da je igračima lakše igrati kući nego van, ali normalno je da neki mlađi igrači budu u grču. Ja osobno ne vidim to kao veliki problem.

Pričali ste o standardizaciji ekipe, je li Jakoliš taj koji je standardiziran na poziciji lijevog bočnog?

- Ne bih želio o pojedincima. Sutra će na teren istrčat njih jedanaest koji su za mene u ovom trenutku najbolji i mislim da će oni biti baza za dalje.

Osijek i Rijeka su se približili na tri boda, sljedeće utakmice su upravo protiv njih...

- Kada smo počeli, bili smo na bod od njih, a sada smo na tri. To je totalno nebitno, ima još puno do kraja. Bitno je da mi iskoristimo vrijeme ispred nas da budemo što bolji.

Ali protiv njih se lomi prvenstvo...

- Ne bih ja baš tako rekao. Ako dobiješ sve ostale utakmice, onda protiv njih možeš i remizirati. Sve je bitno, ali jedna stvar nije bitnija od druge.

Svi su iz obrane spremni?

- Da, Radić je s maskom, ali bit će u konkurenciji. Svi su tu, jedino Stanka nema, poentirao je Tudor za kraj uz osmijeh.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 00:30