HNL

Igrači i treneri drugu godinu za redom Modrića proglasili najbolji igračem Hrvatske

AUTOR:
 • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 02.06.2014. u 19:52

 • Kristalna dvorana hotela Westin s brojnim nogometnim kristalima i draguljima. U ponedjeljak je bila druga dodjela nogometnog Oscara na istaknutim akterima 1. HNL, spektakualrna priredba u organizaciji Hrvatske udruge nogometni sindikat i Sportskih novosti. Jer, kako je naglasila voditeljica Mila Horvat u izravnom TV prijenosu, nogometaši i treneri biraju najbolje kad biraju među sobom, ipak su oni profesionalci koji od toga posla žive!

  Po anketi su sudjelovali svi prvoligaški klubovi, listiće je u kutiju ukupno ubacilo 224 birača. Opredjelivali su se za najbolje u sedam kategorija.

  Predsjednik Sindikata Dario Šimić istaknuo je da su laureati oni zbog kojih klinci žele igrati nogomet i zbog kojih se tribine pune. A tajnik Mario Jurić informirao da su se glasovi skupili praktički pred svlačionicom, s tim da izbornici iz jednoga kluba nisu smjeli birati svoje članove.

  I ovom prigodom nije moglo proći bez podsjećanja na trojicu velikana kojih, nažalost, više nema, to su Vlatko Marković, Alen Pamić i Josip Kuže. Njima je umjesto minute šutnje počast iskazana minutom pljeska!

  A onda su na scenu stupili oni zbog kojih je sve to i upriličeno. Boris Živković objavio je tko je najbolji mladi igrač 1. HNL do 21 godine: Mario Pašalić.

  - Nisam očekivao tako odličnu sezonu. Hvala suigračima i trenerima. Možda su svi ovi događaji oko mene išli prebrzo, ali ja idem korak po korak.

  Dražen Ladić informirao je tko je najbolji vratar: Ivan Vargić!

  - Svjedočili smo velikim rezultatima moje Rijeke. I ja zahvaljujem kolegama iz svlačionice bez kojih ne bih bio ovdje. Bila je to jedna od najuspješnijih sezona u povijesti našega kluba, drago mi je što sam član takvog kolektiva.

  Zatim je Mateo Beusan proglasio najboljeg suca: Ivan Bebek!

  - Prvi sam bio i lani, ali nisam došao na svečanost jer sam sudio finalni dio EP-a mladih reprezentacija u Izraelu. Vrlo sam počašćen na izboru, kako ne bih bio kada biraju “neposredni proizvođači”. A mi suci ipak smo češće navikli na pokude. Dat ću sve od sebe da se probijem do završnice EP-a 2016. u Francuskoj!

  Igor Štimac pročitao je članove idealne 11-torice nacionalnog prvenstva: Vargić, Tomečak, Maloča, Šimunić, Pivarić, Brozović, Pašalić, Močinić, Kramarić, Čop, El Soudani! U ime partnera istupio je Ivan Tomečak, jedan od uistinu brojnih Riječana.

  - Zahvaljujem svima koji su glasovali za nas. Vjerojatno smo to zaslužili. Uvjeren sam da je izbor bio iskren i pravedan. Nikola Jurčević imenovao je pak najboljeg trenera: Matjaž Kek.

  - Hvala za ovo priznanje pogotovo svima onima u klubu, od predsjednika Damira Miškovića do zadnjeg službenika i radnika s Kantride. Poslije ovakve natjecateljske godine može me jedino boljeti glava. Pokušat ćemo ponoviti sve te uspjehe i iz dana u dan biti samo bolji!

  A Goran Vlaović potrudio se javiti vijest o najboljem igraču lige, to je Andrej Kramarić!

  - Normalno da je nagrada od kolega nogometaša najvažnija i jedna od najdražih. Namjeravam ove “kipiće” skupljati i dalje, stoga želim reprizu već sljedeće sezone!

  Dario Šimić prihvatio se posla u sedmoj kategoriji - najbolji igrač Hrvatske, a to je Luka Modrić!

  - Naravno da svaki trofej ima veliko značenje - podvukao je Modrić. - Priznanje, ovo koje dobivaš od struke ima posebnu vrijednost i zato je i posebni doživljaj. Činjenica je da je dosta nas reprezentativaca pokupilo razne trofeje, to bi trebalo značiti da u Brazilu slijede izvrsne utakmice te isto takvi rezultati. Međutim, nisam za to da se razbacujemo velikim riječima. Treba ići tiho, skromno, pa stići što dalje i razveseliti navijače. Premda je sezona bila duga i naporna, još je u nama snage, i te koliko. Za Hrvatsku uvijek ima snage!