Heber
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
NAJVEĆI EKSPONAT

IMA VIC, IMA DRIBLING, REALIZACIJU...MA SVE! BRAZILAC NE PRESTAJE ODUŠEVLJAVATI 'Teško je reći koliko, ali Rijeka će sigurno na njemu dobro zaraditi'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. ožujak 2018. 16:15

Brazilac Heber već je na jesen pokazao svoju kvalitetu, ali golovi koje zabija u kontinuitetu definitivno su potvrda da mu Rijeka može biti velika odskočna daska prema nekoj daljnjoj destinaciji.

- Heber me stvarno oduševio svojom igrom, po meni je trenutno najveći eksponat riječkog izloga. Kada je došao iz Slaven Belupa mu je trebalo neko vrijeme da se prilagodi na novu sredinu, ali brzo je naznačio da ima nešto što drugi nemaju. Što konkretno? Heber je onaj tipični brazilski igrač, ima vic, ima dribling, dubinu, okomit je prema golu, zna zabiti i sudjelovati u igri... Kako sada stoje stvari i kako Rijeka igra u ovom drugom dijelu sezone, Heber je za mene najbolji igrač - kaže Zoran Ban, nekad i sam napadač Rijeke.

Rijeka, 140917. 
Stadion Rujevica. 
Utakmica skupine D, 1. kola Europske lige, NK Rijeka - FC AEK. 
Na fotografiji: Heber.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ističe da mu Heberovi golovi nisu iznenađenje.

- Pravi test za Hebera su mi bile utakmice protiv Olympiacosa i AEK-a, tu sam vidio da se radi o jako dobrom igraču. Tu njegovu hitrinu ili imaš ili nemaš. Uz to, ima još prostora da se igrački nadogradi iako već sada realizatorski odlično izgleda. On vidi gol, ne namješta se puno i realizacija mu je brza i konkretna. Igrao sam i sam napadača pa mislim da to mogu prepoznati, Heberu kada lopta dolazi pred golom on već zna što će napraviti.

Što bi, u eurima, moglo značiti da je Heber najvredniji Rijekin eksponat? Ban tu nije želio istrčavati s prognozama jer je puno faktora koji mogu utjecati na konačni iznos.

- Teško je u ovom trenutku reći koliko bi Rijeka mogla zaraditi na Heberu, klub je taj koji diktira stvari, ali siguran sam da će u budućnosti napraviti s njim jako dobar posao. Radi se o dobrom i modernom igraču, samim time i neka buduća zarada će biti zadovoljavajuća za Rijeku, ali i za Hebera - zaključio je Zoran Ban.

Linker
19. travanj 2024 02:39