Franck Ohandza
 Ante Cizmic / CROPIX
VELIKI OKRŠAJ

IMPRESIVNO OTVORILI POLUSEZONU! SADA SLIJEDI SUDAR MAJSTORA S CRNOG KONTINENTA Soudani želi opet nauditi Hajduku, a Ohandza napokon zabiti Dinamu

ALŽIRAC vs. KAMERUNAC Napadači Dinama i Hajduku impresivno su otvorili polusezonu, njihove vikend-role najbolja su pozivnica gledateljima da svrate u nedjelju u Maksimir na najveći HR-derbi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. veljača 2018. 14:11

Tko može napraviti ono što je Ohandza kreirao za drugi pogodak Bijelih u Vinkovcima? Pobjeći preko pola terena, izdržati nalete dvaju suparničkih igrača i na kraju asistirati suigraču. Uz Kamerunca samo Alžirac. Dvije su istinske klase HNL-a Soudani i Ohandza. Vrijede oni i više, ali za sada uveseljavaju gledatelje na hrvatskim travnjacima. U nedjelju su u Maksimiru, njih dvojica su najintrigantniji akteri najvećeg derbija u Hrvata. Zbog Soudanija i Ohandze dolazi se na tribine, kako u nedjelju, tako i cijelo prvenstvo.

S njima je spektakl zajamčen, a što bi nam mogli ponuditi u nedjelju?

Motiv je definitivno na strani Hajdukova Kamerunca. Zašto? Zato što Ohandza pamti Dinamo kao protivnika koji mu je skoro prelomio karijeru u pogrešnom smjeru. U rujnu 2015. ozlijedio je koljeno u dvoboju s Modrima i pauzirao sedam mjeseci. Vratio se u velikom stilu i danas ponovno prijeti Modrima kao što je u svojoj maksimirskoj premijeri u čvor vezivao stopere Zagrepčana.

Stiže sa silnim motivom

I pogodite kome je asistirao? Miji Caktašu! Isti je tandem ponovno zajedno na sceni, opet dolaze u Zagreb, a vidjelo se i kako sjajno funkcioniraju prošle nedjelje u Vinkovcima. Ohandza je snažan, a ujedno i hitar napadač na kojem Kopić bazira svoje i hajdučke ambicije.

Otkada je Kopić došao na klupu Bijelih, proigrao je Ohandza, zasjao kao u najboljim danima dok je s Burićem briljirao prvog ljeta na Poljudu.

Još se sjećamo kako je Vučević na tribinama igrališta u Steyru gledajući Ohandzu govorio:

- Je li moguće da smo dobili ovakvog sjajnog igrača…

Nije Vučević pogriješio, ali ozljede su usporile Ohandzin napredak. Međutim, samo su usporile, ali nisu zaustavile. Uza sve to, još nije produljio ugovor s Hajdukom, pa ako se vratimo na početak priče i pitanje “tko ima veći motiv”. Eto još jednog argumenta za tezu da je Ohandza silno motiviran kako bi se u nedjelju pokazao u Maksimiru.

- Nikada se nisam bolje osjećao - poručio je nakon “petice” u Vinkovcima prošle nedjelje.

S pravom Mr. Derby

Odlikaš Ohandza napada Dinamo s novom energijom koju mu je udahnuo Kopić, a s druge strane stiže Soudani koji s pravom nosi epitet Mr. Derby. Ohandza još nije zabio Dinamu, ali je zato Soudani ostavio pečat na derbijima protiv Hajduka. U Burićevu mandatu srušio je Bijele pogotkom u zadnjoj minuti. Bacio je u zaborav možda i najbolje igračko izdanje Hajduka posljednjih godina. Pobijedio je Hajduk s Carrillom prošlog proljeća, ali tako zrelu i dominantnu partiju kao što su prikazali pred dvije godine rijetko smo viđali.

Ali, Dinamo ima Mr. Derbyja. Prvi strijelac HNL-a sa 12 pogodaka naspram 8 zgoditaka Ohandze. Tko će čuvati Soudanija? Ako ne igra Rumunj Filip, morat će Fomitschow, ali pojačavala se lijeva strana ove zime upravo zbog skromnih izdanja simpatičnog Nijemca. Međutim, nije ni s druge strane ništa bolja situacija. Lešković i Benković djeluju suviše fragilno za moćnog Ohandzu.

“Ide k’o tenk” sintagma je koja opisuje snagu i moć Kamerunca, a stoperi Modrih ne ulijevaju povjerenje kako su spremni zaustaviti napadača koji tako podsjeća na Georgea Weaha. Ili na Drogbu. Snaga, a ujedno i lakoća pokreta. A tek zabijanje... klasa iznad HNL-a. Za Soudanija to odavno znamo.

Zato uživajmo u nedjelju, malo je velemajstora u HNL-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:29