CROPIX
ŠOK U KRANJČEVIĆEVOJ

INTER IZNENADIO LOKOSE, IVKOVIĆ SVOME IGRAČU URLAO 'Grezdaaa, hoćeš taksi?!'

U prvoj utakmici 15. kola Prve HNL i Inter iz Zaprešića je kao gost na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladao Lokomotivu sa 1-0 (0-0).
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. studeni 2016. 21:05

Opet svoj svome. Marko Kolar u 90. minuti zabio je Lokomotivi i Inter je odnio bodove iz Kranjčevićeve te prestigao Lokose na ljestvici. Treći poraz Lokomotive zaredom, četvrti put u zadnja četiri dvoboja s Interom.

Mirisalo je na remi, šansi je bilo s obje strane, na kraju su Zaprešićani dodali gas i uzeli bodove. Ne prekvalitetna, ali zanimljiva utakmica, većinom podjednaka. Gol je visio u zraku, moglo je završiti i drugačije, golmani su puno toga spasili.

Pamtit će ovaj dvoboj prije svih Jakov Puljić, koji je možda imao i poseban motiv, s obzirom na to da je na Kajzerici proglašen viškom. Možda je uz motiv došao i pritisak, tko će ga znati, u svakom slučaju Puljića neće gol. Protiv Dinama je bio blizu, nekoliko puta, jučer je propustio proslaviti se u dva navrata. U prvom dijelu dobio je loptu na šest-sedam metara od gola Lokosa, bilo je iskosa, ali je on oštro gađao suprotan kut, Zagorac je nekako uspio odbiti u korner. U nastavku je Puljić bio u još izglednijoj situaciji, našao se sam pred Zagorcem, ali je domaći vratar zaustavio njegov udarac.

Koju minutu ranije, matnu je poziciju na drugoj stran imao Bočkaj. I on je bio sam pred Čovićem, pucao i zatresao mrežu. Ustali se neki gledatelji, čuo se slavljenički poklič, ali tresao se vanjski dio mreže. Bočkaj se uhvatio za glavu, bila je to velika prilika. Potom je Ćorić s nekoliko metara u padu pucao, Čović odbio nogom, nešto poslije je Interov trener skinuo i udarac Ivanušeca s dvadesetak metara, a zatim i Doležalu "jedan na jedan". Golmani su se tako prometnuli u glavne junake susreta, čuvali mreže i neizvjesnost do samog kraja. Ostao je u 73. minuti Samir Toplak bez Ottochiana, koji se ozlijedio, nije mogao nastaviti.

Gubili su glas obojica trenera, Toplak je uglavnom komentirao sudačke odluke, Ivković igru svoji igrača.

- Grezdaaa, hoćeš taksi? - viknuo je u jednom trenutku Ivković, nasmijavši malobrojnu promrzlu publiku.

Najčešće mu je Grezda bio "meta", konačno, u 62. minuti ga je i zamijenio.

Lokomotiva je, inače, počela bolje, prvi je priprijetio Rožman, potom i Doležal, izgledalo je u tim trenucima da će Lokomotiva imati rješenje za pobjedu, ali, na kraju nije pronašla put do pogotka i trijumfa. Jest Inter.

Pred kraj se i dodatno zakuhalo. U jednoj akciji pred golom Lokomotive, u dvoboju s Rožmanom Kolar se našao na tlu, gosti su skočili, tražili kazneni udarac, ali Gabrilo se nije oglasio. Razljutilo je to opet Toplaka, koji je glasno prigovarao, polemizirao s četvrtim sucem i zaradio isključenje. No, vjerojatno se brzo ohladio, jer nepunu minutu kasnije stigla je ta Kolarova egzekucija i gol za pobjedu. Kolar nije slavio iu poštovanja prema bivšem klubu, svi ostali jesu, pjesma se čula i iz Interove svlačionice.

Zaslužena pobjeda, nakon što su solidno parirali Rijeci i Dinamu, promašivali šanse i gađali stative Zaprešićani su uspjeli zabiti. Jedan ali vrijedan, za tri važna boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
27. travanj 2024 04:48