Vladimir Dugandzic / CROPIX
POPODNEVNA DRAMA

IPAK POPUSTIO Ante Vukušić krenuo put Italije, očekuje se potpis za Pescaru!

Uglavnom, Ante Vukušić je ipak pristao na prelazak u Pescaru, nakon maratonskih razgovora na Poljudu odlučio je da će karijeru nastaviti u talijanskoj Serie A
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 25. kolovoz 2012. 12:01

Kapetan hrvatskog nogometnog doprvaka Hajduka Ante Vukušić (21) u subotu je ujutro uz dopuštenje kluba otputovao u Italiju kako bi finalizirao prelazak u novog talijanskog prvoligaša Pescaru, objavio je Hajduk na svojoj službenoj internetskoj stranici (hajduk.hr).

Vukušić je u 109 službenih nastupa za Hajduk postigao 49 golova, a u ovoj je sezoni odigrao maksimalnih devet utakmica i zabio pet pogodaka, te je prije 10 dana u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske debitirao za hrvatsku reprezentaciju.

Ante Vukušić nije želio otići s Poljuda, nije pao pod zveckanjem dva milijuna eura koja su mu ugovorom zajamčena u sljedeće četiri godine. Nije mu oko zaigralo ni na spomen Bake Sliškovića i priče po kojoj ga tamo čekaju kao pravog Bakinog nasljednika. U konačnici, brojke su te koje su Talijane natjerale da iz blagajne izvuku 3,8 milijuna eura za Hajduk, te još dva plus raznih bonusa za Vukušića.

U nekim drugim okolnostima Vukušić bi na Poljudu ostao kao kralj, kao mladić koji živi s pet tisuća eura mjesečno koje mu se neredovito isplaćaju i koji je odbio deset puta više. I uvijek prvog u mjesecu. Slavili bi kao i kao hajdukovca koji je spreman trčati po Vinkovcima, Zaprešiću ili Koprivnici, a ne Milanu, Rimu ili Firenzi.

Uglavnom, Ante Vukušić je ipak pristao na prelazak u Pescaru, nakon dugih razgovora na Poljudu odlučio je da će karijeru nastaviti u Serie A. Razgovori su potrajali nekoliko sati, uz predsjednika Brbića s Hajdukove strane u njima su sudjelovali i neki članovi Nadzornog odbora i svi su pokušali uvjeriti Vukušića da prihvati ponudu.

Pomalo nevjerojatna priča, a tako tipična za Split, na koncu je završena sretno. Vukušić je u jednoj od najboljih liga na svijetu, Hajduk je bogatiji za gotovo 20 milijuna kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:45