Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'TO ME JAKO TIŠTI'

'ISPRIČAVAM SE SUCU MARIJU ZEBECU, ČITAVOJ JAVNOSTI, GLEDATELJIMA, NAVIJAČIMA...' Evo što je Nenad Bjelica poručio cijeloj Hrvatskoj dan nakon ispada

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. veljača 2020. 14:52

Nenad Bjelica ispao je najveći negativac utakmice u Osijeku. Njegov verbalni napad na suca Marija Zebeca, neodogovaranje na novinarska pitanja, ponašanje je koje je, opravdano, naišlo na osudu javnosti. Bjelica, koji je oduvijek u najvećem dijelu javnosti percipiran kao pozitivac, čovjek koji je promijenio imidž Dinama, sjajan komunikator, nagrađen za suradnju s medijima, sve u svemu korektan tip, zabio je u Gradskom vrtu opasan autogol.

Ako za sebe govori da neće komentirati suđenje, onda ovakvim isptupima definitivno krši tu postavku, a pogotovo kad je jasno da Zebec nije ničime oštetio Dinamo.

Znamo koliko u Maksimiru ne vole kad drugi skaču i plaču zbog sudačkih odluka, tako niti oni ne bi trebali skakati na svaki krivi 'aut', kažemo, pogotovo kad se ispostavi da Zebec, zapravo, nije radikalno pogriješio. Bile su te scene, nedvojbeno, teže od samog poraza.

Dan kasnije, kad se prašina malo slegnula, kad je i Bjelica prespavao i vidio što je napravio, shvatio je koliko je pogriješio. I nije bježao od toga, javno je, jasno i glasno poručio:

- Ispričavam se sucu Mariju Zebecu zbog svoga ponašanja. Ne samo njemu već i čitavoj javnosti, svim gledateljima, navijačima... Nisam smio tako reagirati, doista nisam, niti je to moj način ponašanja. Također, ispričavam se i medijima, osječkim novinarima što nisam želio odogovarati na pitanja nakon utakmice. Imam s njima odličan odnos oduvijek, nisam se trebao tako ponijeti, nije bilo lijepo od mene. Stvarno, još se jednom svima ispričavam, neće se ponoviti - rekao nam je Bjelica u ponedjeljak prijepodne, javio se iz Klagenfurta, gdje je očito otišao pronaći mir nakon svega što se događalo u Osijeku.

Ali, zašto je tako reagirao, nikad ga nismo vidjeli tako ljutita, tako bijesna, a kažemo, povoda na travnjaku za takvo što nije bilo? Je li njegovu ljutnju, zapravo, izazvalo štogod drugo?

- Znate koliko sam utakmica dosad vodio u HNL-u, nijednom nisam isključen niti sam sam reagirao na ovakav način. Ispričao sam se sad Zebecu, kao i prošli tjedan Belu, nemam s tim problema. Ono što se dogodi na terenu, za mene i ostaje na terenu, a suđenje doista ne komentiram, nećete čuti da komentiram sudačke odluke, pri tome i ostajem. O VAR-u sam rekao svoje mišljenje, a pojedinačne sudačke odluke nisam i neću komentirati. Ali, priznajem, nešto drugo izazvalo je moju reakciju.

Nije skrivao, Bjelica je javno rekao što ga muči.

- Frustriran sam što energija, moja i moje momčadi nije ista kakva je bila jesenas. Jednostavno nije ista. I to me tišti, pa sam onda to ispoljio na ovakav, neprihvatljiv način.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:04